Komütatör Vavien

arkadaslar banada komütatör vavıyen devresi lazım veya bırısı tam acıklasın bu devreyı ben bırsey anlamadım allah razı olsun herkesten
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaslar benım evımde uzun bı korıdor var led ve spotla aydınlatacagım burayı 3 ayrı yerden ama ayrı ayrı yapacagım yanı sadece ledlerı yada sadece spotları yakmak ıstıyorum yardım edebılırmısınız sımdıden tesekkur ederım....daha yenıyım sema ıle bılgılendırırsenız sevınırım...
 
"kip röle" koy hallet işini komitatör vaviyen tesisatı ile uğraşma derim ben
 
merhabalar ,
evimde banyo ve tuvalet arasında vavien +anahtara ihtiyacım var devre şemasına baktım fakat komitatör vavyen sanırım bana uygun değil.

(amacım duvar kırmadan boru çekmeden eledekileri kullanmak ) evimin banyo girişinde komitatör var lambayı yakıp banyoda dişlerimi fırçalıyorum işim bittiğin de tuvalete girmem gerekiyor giriş banyo içinden olduğu için tekrar kapıyı açıp banyonun ısığını kapatıp karanlıkta tuvaltein ısığını açmam gerekiyor yada banyonun ışıgını açık bırakmam gerekiyor,bana önerebileceğiniz duvar kırmadan yeni kanal döşemeden nasıl yapabilirim bir anahtar kutusunda hem vavıyen çalışan ayrıca anahtar olan bir anahtara ihtiyacım var böyle bir parça varmıdır yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir kalırım.
 

Ekli dosyalar

  • Fotoğraf0127.jpg
    Fotoğraf0127.jpg
    98.2 KB · Görüntüleme: 35
Hocam Banyonun girişi ile tuvaletin girişinde uygun yere 2 anahtar koyup veya mevcut anahtarları kullanıp vavien yap. Banyoya girerken vavien anahtara bas işini bitir tuvalete girerken banyoyu kapat ve de tuvaletin mevcut ışığını kullan.
Yani banyo giriş ile tuvalet giriş yerlerine vavien tesisatı kurduğun zaman iş biter. Tuvaletin girişinde zaten anahtar var.
 
öncelikle ilginiz için teşekkürler ,
dosya olarak durumu gösteren resmi ekledim ,(duvarları kırıp yada fanyansı kırma ihtimalı 0)
elimizde banyo ya girmek için komitatör var ,tuvalet içinde anahtar var ikisini kaldırırsam vayen yaparsam tuvaleti yakıp nasıl söndüreceğim,
Fotoğraf0127.jpg


Not:banyoda 2 lamba var bunu tek lamba olarak da kullanabilirim ışığı yeter bana.
 

Ekli dosyalar

  • Fotoğraf0127.jpg
    Fotoğraf0127.jpg
    98.2 KB · Görüntüleme: 13
Mevcut boruları kullanıp tuvalet ışığını banyo ışığına bağlayın, yani ikisi birden banyo girişindeki tek anahtar ile çalışsın, basitlik her zaman iyidir.O küçük mekanda fazla karmaşaya gerek yok.
 
sayın elek bu dediğiniz olmaz sadece tuvalete gırecek olsam ok çıkısında lavobaya geldiğimde tuvalet lambasını kapamak için banyo kapısını açıp tekrar tuvaletın ısıgını kapamam gerekecek .

boyle bir anahtar varmıdır içerinde hem vavyen baglantısı barındıran hemde adı anhtar olan bir anahtar .

varsa bu benim işi görecektir.

banyoya girişte vavyen tuvalet girişinde sadedce anahtar konumunu kullanacağım.
 
Bu iki mekana tek bir kapıdan girildiğine göre olur..
kısa bir süreliğine kullanılmayan mekanın ışığının açık kalmasının bir mahsuru yok.
mimarisini yanlış yapmışlar zaten.tuvalet ve banyonun ayrı girişlerinin olması gerekir.
modül tip anahtarlar var, yani istediğiniz anahtarı aynı kasa içine yanyana monte edebiliyorsunuz, fakat mevcut kasalara uymaz bildiğim kadarı ile..
https://www.google.com.tr/search?q=...=LCFeVIqQH5Lbas7lgegC&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9
 
Tuvaletin yanındaki anahtarı vavien olarak kullan. Yanına da sıva üstü adi anahtar yap. Vavien ile adi anahtar yan yana dursun. Adi anahtarın kablolarını da mevcut borulardan geçirip gerekli bağlantıları yaparsın.
Galiba bir sıva üstü anahtarın fayansa montesini yaparsan sıkıntı olmaz. Yan yana olsun ki kablolar gözükmesin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst