Kojen hesabı

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Arkadaşlar kojenerasyon sistemi için bir kaç soru olacak .


1 - Tesisin gücü hesaplanırken yıllık mı alınır yoksa artıp gelen faturaların gidiş durumuna göremi yatırım yapılır .


2 - konteyner sistemimi yoksa açık kurulum şeklimi daha iyidir

3 - Kurulacak yerin rakımı ve nem miktarı motoru etkilermi yoksa firmaların verdiği garanti yeterlimi ?

Saygılarımla
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
1-Tesisin gücü,kullanacağınız alıcıların gücünde olmalıdır.Demeraj dikkate alınmalıdır,
2-Sık yer değiştirme düşünülmüyor ise,muhafazalı tip ! olmalıdır,
3-1000 metreye kadar,etiket değerleri geçerlidir.Daha yüksek rakımlar için,güç yükseltilmesi gerekir.Makina firmasının verilerini incelemeniz gerekir.
 
1-Tesisin gücü,kullanacağınız alıcıların gücünde olmalıdır.Demeraj dikkate alınmalıdır, İŞİN ASLI DEMERAJI HİÇ DÜŞÜNMEDİK . SADECE 2014 YILININ ELK FATURALARININ 700 KW/AY CİVARINDA SEYRETMESİNİ BAZ ALDIK , 2013 ÜN 600 KW /AY I GÖRMEZDEN GELDİM . ( ZATEN SÜREKLİ BÜYÜMEYE GİDEN BİR FİRMAYIZ ) TEMMUZA KADAR 250 KW DAHA EXTRUDER HATTIMIZ GELECEĞİ İÇİN TOPLAMDA 950 KW/AY OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ VE 1MW LIK MOTOR DÜŞÜNÜYORUM.ESAS SORULARIM AŞAĞIDA DEVAM EDECEK LÜTFEN ELİNİZDEN GELDİĞİ KADAR YARDIMCI OLUN BANA ÇÜNKÜ ÇOK FAZLA ANLAMIYORUM ..BİRDE TURKOTED DERNEĞİNE DE DANIŞMAYI DÜŞÜNÜYORUM .
2-Sık yer değiştirme düşünülmüyor ise,muhafazalı tip ! olmalıdır, YANİ KONTEYNER ŞEKLİNDEMİ ? ( KOYDUĞUMUZ YERDE KALACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUZ , TAŞIMIYACAĞIZ )
3-1000 metreye kadar,etiket değerleri geçerlidir.Daha yüksek rakımlar için,güç yükseltilmesi gerekir.Makina firmasının verilerini incelemeniz gerekir.
DATA SHEETLER KARIŞIK VE GİZEMLİ YAZILMIŞ . MESELA BİR FİRMANIN TEKLİFİNDE ISO 3046(+-%5 ) DEMİŞ VE KÜÇÜÇÜK RAKAMLI İNDEKSLERLE , ELECTRICAL POWER A ATAMA YAPARAK , MOTORUN GÜCÜNÜ DÜŞÜRMÜŞ .

a ) GENERATOR = ALTERNATOR MÜ DEMEK OLUYOR . ( mesela bir firmanın data sheet inde generator max. installation altitude : 1000 m yazmış . Bence açıkça motorun max. install. altit. = 1000 m yazmalıydı . Yani generator hava şartlarına göre bayılmaz ama motor bayılır . Alternator her şartta çalışır ama motor öyle diil . )

b ) HER AÇIDAN ; MÜHENDİSLİK , ETİK , YARDIMCI OLMA , MALININ ARKASINDA DURMA , HAKKANİYETLİ OLMA AÇILARINDAN HANGİ FİRMAYI TAVSİYE EDERSİNİZ VEYA ŞÖYLE SORAYIM KÖTÜNÜN İYİSİ HANGİ MARKADIR VEYA KİMİ TERCİH ETMELİYİZ ? )
Şimdiden teşekkür ederim

Saygılarımla
 
Jeneratör/Alternatör aynı şeydir.Yükseklikten etkilenen,tahrik makinasıdır.Referansları ,yerinde ve kullanıcıları ile görüşerek! karar vermeniz daha uygundur.Kojenerasyon uygulamanız nedir ? Kimlerden teklif aldınız ?
 
Cevaplar soruların yanında. Arkadaşlar kojenerasyon sistemi için bir kaç soru olacak .


1 - Tesisin gücü hesaplanırken yıllık mı alınır yoksa artıp gelen faturaların gidiş durumuna göremi yatırım yapılır . (Kojenin gücüne karar verirken yılın en çok güç çekilen zamanında kojenden çekilecek ampere göre karar verilir. Doğal gazlı motorların ilk kalkısı zayıftır bunu firmayla konusun. Ayrıca demerajlı yükünüz varsa alternatörü büyük seçmek gerek.)


2 - konteyner sistemimi yoksa açık kurulum şeklimi daha iyidir (Mahale göre değisir.)

3 - Kurulacak yerin rakımı ve nem miktarı motoru etkilermi yoksa firmaların verdiği garanti yeterlimi ? (Alternatörde yükseklikten dolayı güç düsümü 1000 m de baslar. Doğal gazlı motor için brosürüne bakın. Alternatör de nem gücü etkilemez. Çok nem varsa sargılara ısıtıcı koyarsınız. Doğal gazlı motorlarda sarj havası soğutması olduğundan nemin gücü düsürme oranı ihmal edilir.)

Saygılarımla[/QUOTE]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,267
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst