Kod okuma hakkında

Ro_LeX

Üye
Katılım
29 Nis 2014
Mesajlar
31
Puanları
1
Merhaba üstatlar. Sizden ufak bi yardım isteyeceğim. Misal bi işlemciye kod yazdık ve çalıştırdık. Bi süre sonra o yazılan kodlara ihtiyacım oldu. İşlemciyi pcye bağlayıp nasıl o kodlara ulaşabilirim? Yani yazılan kodlara nasıl ulaşılabilir?
 
@Ro_LeX hex kodlarını istiyorsan onu görebilirsin. Ama program kodlarına ulaşmak mümkün değil.
 
Doğrusu şu. Eeprom çipine yüklenmiş bazı değerleri değiştirmek istiyorum. Bu mümkün mü? @T-Tech
 
Yüklü program üzerinde değişiklik yapamazsınız. Değişikliği yapıp kodu derleyip tekrar yüklemeniz gerekir. Bunun için de kaynak kodlarının elinizde olması gerekir.
 
İşte bende bu yüklü kaynak kodlarına ulaşmaya çalışıyorum anlatabildim mi hocam? Elimde bi tane 8 bacaklı eeprom var. Bunu pcye bağlayıp kaynak koda ulaşıp kaynak kodu yedekledikten sonra üzerinde belli oynamalar yapıp daha sonra derleyeceğim. Amacım bu. Ayrıca assembly diliyle yazılmış bir çipi arduino uno vasıtasıyla açabilir miyim? Yoksa ekstradan asm derleyici aparat mı almalıyım? (Elimde arduino bulunduğu için...) @T-Tech
 
Kaynak kodlara ulaşmanızı sağlayacak bir yontem bulunmuyor.Arduino hakkında bilgim yok maalesef o konuda yardımcı olamayacağım. Ancak ikisinin protokolleri farklıdır diye düşünüyorum. İsterseniz bu soruyu ayrı bir başlık olarak açın mutlaka yardımcı olacaktır arkadaşlar. Kolay gelsin.
 
Rica ederim iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,181
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst