Klima Nem Alma Fonksiyonu ile ilgili

abuzerefendi

Katılımcı Üye
Katılım
22 Ara 2012
Mesajlar
451
Puanları
99
Yaş
40
Arkadaşlar mağlum insan sağlığı için ideal nem oranı %30 - %50 aralığı. ideal ortam ise %40 civarıdır. her zaman bunu %40 ta tutmak mümkün değil. Marmara ve Ege bölgesinde dağlık kesimler dışında ortamın nem oranı %60 ın üzerinde. soğuk hava nem tutmadığı için soğuk havalarda bu nem oranı 45 e indiği oluyor. ama normalde 65 70 lerde geziyor.


Ortamın nemini nasıl ölçeriz? Elimde olan aldığım nem ölçme cihazının resmi
62683999_tn70_0.jpg

Bu benim salıpazarı isimli 1 milyoncudan aldığım 10 tl lik nem ölçer cihazı. Evimde ve açık alanda %60 ın altına pek düşmüyor. şimdi nem kurutma cihazları da var ama onlara 400 500 Tl vereceğime iki işi birden yapabilecek bir klima arıyorum.


Nem alma fonksiyonu gerçekten çalışan önerebileceğiniz klima hangisidir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Tüm kilimalar soğutmada çalıştıklarında odanın nemini %25 e kadar düşürebiliyorlar. Dolayısı ile herhangi bir tanesi soğutmada bu işi yapabiliyormuş. ısıtmadaki durumunu bilemem ama.
 
Sogutma degil nem alma fonksiyonu sorulmus. Eger nakit sorunu yoksa inverterli daikin ekonomik olsum dersen beko klimalarin nem alma fonksiyonlari gayet iyi calisiyor

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Klimanın en iyisi tartışmasız mitsubishi'dir. Benim evimde Vestel klima var yazın genel olarak nem alma pozisyonunda kullanıyorum gayette memnunum. A+ inverter klima tercih edin.
 
Bir çok klima nem alma fonksiyonu var. Nem alma için klimanın içine ayrıca farklı bir cihaz takılmıyor. Klimalar yine soğutma konumunda çalışıyor ancak set sıcaklığı kendi içerisinde belirtilen ve batarya sıcaklığı belli bir sıcaklıkta tutulmaya çalışıyorki nem bu yüzeyde yoğuşsun ve drenajdan dışarı atılsın.
 
S.A.
Tüm klimalarda nem alma fonksiyonu vardır bu ayrı bir özellik değildir. Nem konumunda Cihaz soğutma modunda çalışır fakat iç ünite fanını min. fanda veya min. fanda on of yaparak ortam havasını sirküle yaparak havanın ısı ve nemini evaparatör dediğimiz lamellerin arasından geçirerek alır.
Ama!!! Cihaz soğutma konumunda gibi enerji harcar. Tavsiyem soğutma konumunda çalıştırmanız çünkü daha fazla hava sirküle yaparak hem nem alırsınız hem de ortamı soğutursunuz.
 
Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Buradan anlaşılan klima bu iş için uygun değil. sadece yaz aylarında işe yarar. kış ayları için bir nem kurutma cihazı almak gerektiği
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst