klima içindeki gazı boşaltmadan sisteme vakum yapılırmı sök tak yaparken..

Katılım
31 Eki 2011
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar bazı müşteriler ısrar ediyor klima içindeki gazı boşaltmadan sisteme vakum yapılırmı sök tak yaparken yardım ederseniz sevinirim...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sistemin gazı toplanıp yeniden monaj yapıldığında bakır boruların içindeki hava rutubet nemi boşalmak adına en az yarım saat güçlü bir vakum motoru ile vakumlamanınız gereklidir.. heleki sistemde onarım yaparsanız şartlar müsaitse sisteme azot verip 1 gün sonra vakumlamanız çok isabetli olacaktır..
 
arkadaşlar bazı müşteriler ısrar ediyor klima içindeki gazı boşaltmadan sisteme vakum yapılırmı sök tak yaparken yardım ederseniz sevinirim...

Split klimada ;

Söküm işleminde zaten gazı kondensere topluyoruz ve vanaları kapatıyoruz. ( dış üniteye ) Tekrar montajda ise bakır boru bağlantıları yaptığınızda bağlantı boruları ve iç ünitede malum hava olacak. Bu havanın tahliye edilmesi gerekiyor. Yani sistemin içindeki gazı atmadan borulardaki ve iç ünitedeki havayı vakumlayabiliriz. ( vanalar ile ayırdığımız için ) Vakum işlemi tamamlandıktan sonra vanaları açarak sistemin gazını salıyoruz. Eğer gaza hava karışmış ise malesef onu ayıramazsınız. ( Daha doğrusu elimizdeki teçhizatlarla ayrılmaz )

Kolay gelsin iyi çalışmalar..
 
Ben müşteri ya da kullanıcıların bir çoğunun bu konularda çok az teknik bilgiye sahip olduğuna şahit biri olarak, önce kısaca sistemin teknik çalışma prensibini anlatıp yapılması gerekenleri müşteriye söylemekten yanayım. Vakum, sistem içindeki korozif oluşumları engelleyeceğinden olmazsa olmazdır. Uzun ömür ve verimli iklimlendirme için içinde ne kalite ve marka bir gaz olduğunu bilmediğim sistemin ben gazının yenilenmesinden yanayım.
 
sistemin gazını yenilemene gerek yok sökme takma ve yeni montajlarda sistemin iyi vakum edilmesi lazım rutubet bizim baş düşmanımız enazından sistemin ömrü uzar onun dışında zaten yüksek sıcaklıklarda gaz ve yag oranları tam aklıma gelmiyor ama tepkimeye girerek hidroflorük asit meydana getiriyor.sistemde kalacak hava hem bu işlemi hızlandıracagı gibi kondanserde yoguşmayan gaz kılcalda ve expansion valfte donarak kalacak ve sistemi riske atacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst