klima dış compresör nasıl kurulmalı

yavuz31

Usta Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
1,187
Puanları
156
Yaş
47
Arkadaşlar klima dış ünide iç fandan yukarıdamı olmalı aşağıdamı

mesela benim 2 klima dış ünitesi damda iç fan dolayısı ile aşağıda bunun yanlış kurulum olduğunu duydum sıvılaşan gaz yukarı yürümez köpüklenir zamanla sıkışma olur dediler

çevremdeki bir çok klimanın dama değilde pencereye aşağıya kurulu olduğu yukarı fana doğru gaz borusu döşendiğini gördüm

doğrusu nedir aşağıda olsa ne faydası var yukarıda olsa ne zararı var
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yanlış bilgi;

Her klimanın izin verdiği ölçülerde dış ünite boru bağlantı uzaklığı iç dış ünite arasında kot farkı mevcuttur. Hem yatay hem dikey kurulum yapılabilir ancak bu dediğim gibi limitler içinde sorun çıkarmaz.

Şunuda belirteyim ünitelerdeki boru çapları içinden geçen akışkanın hızı belli bir seviyede kalması için çapları ayarlanır. Neden 12 000 btu klimalar 1/4" ile 3/8" yada 1/4 ile 1/2 çağlarında yapılır kompresöre göre gazın akış hızı belli limitlerde kalmalıki hem gaz hemde yağ boru içinde rahat aksın. aynı şekilde aynı üniteyi 5/8 ve 3/4 bağlasa idik içerdeki gazın akış hızı düşecek ve yağ sistemde birikecek ilerlemeyecekti.

kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst