Kettle kaçak attırıyor

SHuT UP

Üye
Katılım
23 Nis 2014
Mesajlar
100
Puanları
1
Selam arkadaşlar bende bir kettle var bas çalıştır fazla fonksiyonu olmayan bu lanet makina fişe takıp çalıştır butonuna bastım mı kaçak atıyor içini açtım rezistansındandır diye ama rezistansı ölçtüm buzzer kademesinde ses veriyor değerde gösteriyor faz, toprak bağlantılarını da ölçtüm bir sıkıntı görünmüyor zaten içinde bir rezistans bir anahtar birde ışık var. Başka prizlerde de denedim prizde sıkıntı yok , yalnız bazen hemen atmıyor 10 - 15 saniye sonra atabiliyor, bu neden olabilir fikri olan var mı ?
 
Kardes rezistans olcumde normal calisiyor gosterebilir fakat artik miladini doldurmak uzere..rezistans ta ufak hasarlar olusmaya baslamis..degistireceksin baska yolu yok.. Ben hergun ugrasiyorum bu rezistans kacaklari ile..rezistansa cok dukkatli bakarsan suyu doktukten sonra bazi bolgelerinde delik delik kabarciklar olustugunu gorursun.bunlarda kacak yapip roleyi attiriyor.
 
Makineyi atıcam yenisini alıcam zaten 5 yıl once 15-20 liraya almıştım ,sadece rezistans sağlam göründüğü halde neden kaçak attırdığını merak ediyordum cevabınız için teşekürler.
 
Ölçü aletiniz mevcut kaçağı ölçebilecek kadar hassas olmayabilir, ya da sadece su içindeyken kaçak yapıyordur, kuru/susuz halde ölçüm yaptıysanız kaçak göstermemiş olabilir.
 
Rezistansa ölçü aletiniz ancak pil voltajı kadar gerilim uygulayabilir. Bu voltajda ancak o kadar ölçebilirsiniz.

Rezistansınızı en az 250 volt veren bir megerle ölçerseniz gerçek direncini o zaman görebilir şaseye kaçağı varmı görebilirsiniz.

Bence bu yüzden ölçemiyorsunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst