Kettle İçinde Oluşan Kireç Nasıl Çözülür

korkmaz_design

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
2,518
Puanları
419
arkadaşar kettle içinde oluşan kireç nasıl çözülür bir kaç kişiden limon tuzuyla kaynat sonra sabaha kadar bekle denildi ama emin olamadım.. paylaşırsanız seviniri.
 
arkadaşar kettle içinde oluşan kireç nasıl çözülür bir kaç kişiden limon tuzuyla kaynat sonra sabaha kadar bekle denildi ama emin olamadım.. paylaşırsanız seviniri.

Hocam Fosforik Asit yada Porçöz ile kireci alabilirsiz. yanlız bu dediğim şeyler asit olduğundan sakın kaynatmaya kalkma.
 
sayın Kormaz desing:

Rezinstansta ve çaydanlıkların dibinde biriken tortular (korozyon) aslında suyumuzun PH seviyesini ortaya koyar .İçinde magnezyum demir kireç vs.vs kimyasal madde ve madenler içerir.Bu maddeler ısı altında tepkime yaparak kimyasal reaksiyon gösterirler , reaksiyon sonucunda sudan ağır bileşikler tortu olarak dibe çökerler suyun buharlaşması ile katmanlar oluşturarak ısının suya ulaşmasını geçiktirirler.

Bu suyu şartlandırmadan kaynatırsanız sadece mikropları (organik) maddeleri öldüre bilirsiniz fakat korozyonu gideremezsiniz .Korozyon her ne kadar dibe çöksede hereket halinde tekrar suya karışıp vucudumuza girebiliyorlar .bu maddeler saglıgımızı uzun vadede tehdit ediyorlar en başta böbreklerimizdeki taşların ana sebeblerinden sadece bir tanesi . Aslında basit bir deneyle bu korozyonu gözlemlerseniz şartlandırılmamış su kullanmazsınız .

Deney için bir köprü diyot aliminyum ve demir elektrot 2 su bardağı na ihtiyaç var

220 ac voltajınızı köprünün altarnatif bacaklarına girin (+) voltajınızı aliminyum elektroda,(-) voltajınızı da demir elektroda bağlayın ikisi arasında 2 cm uzaklık olsun .2 su bardağından birine kullandıgınız suyu diyerine şartlandırılmış suyu koyun .

Sırasıyla önce kullandıgınız suya elektrotları daldırın ,enerjiyi bir dakika kadar verin .Sudaki degişmi gözlemleyin . sonra elektrotları temizleyip şartlandırılmış suya veya (membasuyuna)aynı şekilde deneyin deney sonucunda siz ve sevdikleriniz o suyu kesinlikle içmek istemeyecektir kaynamış bile olsa
 
sirkeli su koy kaynat
 
bendede aynı sorun vardı lımon tuzu uygulaması gayet başarılı sonuc verdi
 
arkadaşar kettle içinde oluşan kireç nasıl çözülür bir kaç kişiden limon tuzuyla kaynat sonra sabaha kadar bekle denildi ama emin olamadım.. paylaşırsanız seviniri.

limon tuzu olarak bahseden arkadaşlar doğru söylemişler.doğru söylemişler diyorum.çünkü ;limon tuzu en masum,insan sağlığına en az zarar veren asit dir.sonuçta cihazınız üzerindeki tortu tabakasıda kalsiyum tabakası olarak nitelendirilen kireç tortu tabakasıdır.asit ,bazik olan kireç tortu tabakalarını aşındırır.yalnız sitrik asit (E 330)yani limon tuzu zayıf çözücülükte bir asittir. bu asitle çalışmak ,çalışana zarar vermez ,fakat sabır ister.yani yavaş çözer.işini hızlı yapmak istersen SÜLFAMİK ASİT (toz halde asit) kullan.yalnız bu asit ti kullanım sonrasında,temizlediğin kabı karbonat ve su ile bir müddet kaynat,tekrar durula sonrasında kullan.

birde bazı arkadaşlar suyun PH ından bahsetmiş.su içerisinde kalsiyum karbonat yani içerinde erimiş tuzlar yüksekse bu sulara SERT su denir .bunların ölçüm birimi de fıransız,ingiliz vs. sertliği olarak tabir edilen birimlerle belirlenir. suyun PH ı kısaca ,suyun asidik yada bazik olduğunu gösterir.içilebilecek nitelkikte sularda da PH ı 6-8 arasında görebiliriz.bu aralıklarda olan suların sertliği yüksekse kireç olur.
 
Arkadaşlar fosforik asit dediğimiz şey aslında coca cola içerisinde bulunmaktadır.
 
benim bildigim su kayanama esnasında limontuzu içine konur ve kireç mireç kalmaz!
 
limon tuzu nu ben evde çaydanlıklarda kullanıyorum işe yarıyor ama kettel ı bilemem muhtemelen onda da işe yarar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,882
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst