Kesici odalarindaki akü grupları hakkında..

cctv16

Üye
Katılım
1 Eyl 2012
Mesajlar
259
Puanları
6
kesici odalarinda bulunan redresore bagli akü grubu sadece kesicide kullanilan actirma ya da kapama bobini için mi kullaniliyor,akü devre dışı olursa ne gibi durum ortaya cikar, motor kurma bobini nereden enerjilenmektedir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kesici içersinde 3 tane bobin vardır.Açma kapama ve düşük gerilim bobini akü redresör grubu sistemde enerji kesintisi olduğunda acil durması gereken yerlerin enerji sürekliliğini sağlar düşük gerilim bobini sürekli enerjidir,enerjisi kesildiğinde zaten kesicin açma verir, kesiciyi kuran motor ac 220v beslenir.
 
Tesekkurler,Yani akulere bi zarar gelirse ne gibi bir senaryo olur acaba
 
Şema üzerinden akü redresör grubundan nereleri beslendiğini bilmelisin kesicin direk açma verir tabi düşük gerilim bobini aktif ise hescimisin kardeş yoksa
 
Yok değilim ama yuksek gerilimle ilgileniyorum, modüler hücrelerde bu konuda bi standart yok mu acaba?
 
Kesici tek başına bir koruma elemanı değildir kesiciyi açtıran koruma röleleri vardır.Koruma röleleleri dc gerilimle beslenir yani akü redresör grubundan sistemde plc panoların akü redresörden beslenir kendi sistemimden bi örnek verim hesciyim diyelim ki sisteme trip geldi türbin kanatlarının kapanması lasım bunu hidrolik ünite oluşan basınç ile kontrol ediliyor enerji kesildi türbin nasıl duracak bu esnada akü redresörden gelen dc 110 volt hidrolik ünite üzerindeki valfi kapatma enerjisini verecek genaratörü durduracak akü redresör bozuk olsa yükten çıkan genaratör durduramazsın yada manuel müdahale edersin dediğim gibi sisteme göre değişir, akü redresör çok önemli :)
 
Aslında öğrenmek istediğim akü kisminda bi sorun olsa kesici acar mi, bildigim kadariyla actirma ve kapama bobini sadece enerji verilince kesiciyi acar ya da kapanir.
 
Yok değilim ama yuksek gerilimle ilgileniyorum, modüler hücrelerde bu konuda bi standart yok mu acaba?
2008 yılında ikitelli organize sanayii bölgesi eskoop sanayii sitesinde çalışıyordum.O sırada trafo odalarının aküleri bakımsız ve çalışmıyordu sistem hiç bir arıza olmadı.Sonradan biz sistemi komple tamir ve Bakım yaptırdık.Ve ben o dönem kesicilerin üstünde kurmalı bir kol vardı ve kol yardımıyla trafolar arıza yaptığında devreyi kesip açıyordum.
 
Evet motorlu değilse kol yardimi ile bobini kurabiliyorsunuz ama benim bildiğim motorlar 220V ile calisiyor, sadece açma ve kapama redresör gruplarındaki akü yardimiyla olduğunu biliyorum.
 
:) Bu kapalı hücrelerin şemaları vardır nasıl açma kapama oluyor incelersin düşük gerilim bobini sürekli enerjilidir.(24dc 110dc olabilir) akü redresörde sıkıntı varsa otomatik olarak açar.açma kapama bobine enerji verilince aç kapat yapar bu kadar basit
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,481
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst