Kendi Yapımımız Isıtma Sistemi

valla ustat 2500 w rezistans kullaniyosun madem elektrik faturasi seni yormayacak o rezistansi fön yap sicak hava uflesin hem maliyetin dussun hemde cok cabuk isinirsin ;)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aşağıdaki şemada 3 bölmeli bir sıcak su kazanı var. Soğuk su alttan giriş yapıyor. İlk bölmede birinci rezistans ısısını alıp ikinci bölmeye giriyor. İkinci rezistans ısıtıp üçüncü bölmeye geçiyor. Ve ısınan su üstten çıkış yapıyor. Bu şekilde suyun kısa devre yapıp rezistansla karşılaşmadan çıkması engelleniyor.

Birde rezistans konusunda daha önceki yıllarda bu tip rezistanslı kombi çok devreye aldım. Bu 2.5 kW lık rezistanslardan 3 adet bulumuyordu. Başka birtanesinde tam kapasite yükte 50 amperi görmüştüm. 380 voltta. Kaç kalorilik bir cihazdı hatırlamıyorum ama ölçtüğüm değer resim gibi aklımda idi. Şok olmuştum.

Gelecek fatura kısmına girmez isek gayet konforlu bir kullanımı var. Lüks baktığım cihazlarda program yapılabiliyordu. Rezistans kontaktörle değilde rölelerle her rezistans ayrı ayrı kontrol ediliyordu. 1 rezistansta 3 ayrı rezistans 3 rezistansta toplam 9 kontrol sağlanıyordu. Buda sıcaklığı kısmende olsa oransal kontrol sağlıyor daha hassas sıcaklık kontrolü sağlıyordu. Günlük haftalık zaman programı yapılabiliyordu.

32082276.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst