Kendi elektriğini üretmek isteyene Çin rüzgár tribünü

gezz110

Üye
Katılım
29 Kas 2006
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
39
Çin'den ithal edilen düşey eksenli rüzgar tribünü, 8 saatlik çalışma ile bir evin 24 saatlik ihtiyacını karşılayabiliyor.

Saatte 4 metre/saniye hızla esen rüzgarla bile çalışabilen 200, 300, 500, 1000, 3000 Watt ve 10 KW elektrik üretebilen farklı boyutlardaki tribünlerin fiyatı ise 2 bin ile 22 bin Euro arasında değişiyor. Çin ortaklığı ile kurulan Sawt Turkey firmasının Türkiye Distribütörü Adnan Özbek, 1 KW’lık düşey eksenli rüzgar tribününün 8 saatlik çalışma ile bir evin 24 saatlik ihtiyacının karşılanabileceğini söyledi.

110 YTL’LİK ELEKTRİK: Aynı tribünün bir ayda yaklaşık 110 YTL’lik elektrik ürettiğini ifade eden Özbek, "Bir eve 4-5 bin YTL arasında bir fiyata kurulacak olan 1 KW’lık bir tribün kendisini 3 ile 5 yılda amorti edebiliyor" dedi. Tribünün evlerin yanı sıra, kamu binaları, seralar, sanayi tesisleri gibi bir çok alanda rahatlıkla kullanılabileceğini anlatan Özbek, şunları kaydetti: "Rüzgar enerjisi 1990’dan beri en hızlı gelişme gösteren enerji kaynakları kullanma teknolojilerine sahip olmakla beraber, ülkemizde henüz istenilen düzeyde kullanılan bir enerji değil. Bu durumun değiştirilmesi ve yeşil enerjinin ekolojik ısınmanın engelleyici bir parçası olması elimizdedir. Bunu da rüzgar gibi alternatif enerji kaynaklarına yönelerek gerçekleştirebiliriz. Tamamen sessiz bir şekilde çalışan bu tribünler, rüzgar potansiyeli açısından önemli bir konumda bulunan ülkemizde yaygınlaştıkça enerjide dışa bağımlılığımız da azalacaktır. Hatta Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde kullanılacak elektrik saatleri sayesinde kişi evinde ürettiği fazla elektriği bile satabilecek konuma gelecektir."


Alıntıdır
Hürriyet haber
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
çok güzel ancak rüzgar olmadıgı durumlarda nasıl çalıştırabiliriz.treşekürler
 
2.500 dolara araba imal eden Çin için çok para. Ben kendi imkanlarımla 1000 ytl' ye mal etmeye çalışıyorum.
 
Herkese slmlar. Rüzgar enerjısı hakkında bılgı ararken buldum sıteyı ve sımdıden cok ısıme yaradı. yıldız teknık makına son sınıftayım ve bende kendı ruzgar turbınımu ımal etmek ıstıorum. suan arastırma asamasındayım. Hazır olanlar cok pahalı. bu konuda burdan cok fazla sey ogrenecegıme emınım.. tesekkurler kolay gelsın. Sef bey yazılarınızı dıkkatle takıp edıorum. Basarılarnızın devamını dılıorum
 
Valla bizdede cin hastaligi hasil oldu.Sef abimiz ruzgar turbini uzerinde biraz daha calisitiktan sonra cinlilerden daha guzel bir ruzgar urbini ureteceginden eminim kola gelsin SEF abimiz

Iyi Calismalar
 
ben 4-5 bin YTL yi 3-5 ayda nasıl amorti ettiğini anlayamadım.
 
Arkadaşımız, amortisman ömrünü, ay değil, yıl olarak vermiş ve 3-5 yıl demiş. Gözden kaçmış olmalı.
 
arkadaslar ben çine 2 veya 3 kere gıttım adamlar degıl ruzgar turbını nokıa n958 (evet yanlıs yazmadım)
dıye telefon bıle cıkartmıs.her seylerı oldugu gıbı bu da vasatın altında kalacaktır.tuketım cılgınlıgının oldugu su dunyada bızım gıbı uretım ve ilime destek vermek ısteyen ınsanları heveslerı kırmasın elın çinlisinin yaptıgı seyler.ya ben tam yerıne gıdemedım yada tam olarak gozlemleyemedım ama dısarıdan bakıldıgı gıbı degıl çin oyle elınde laplopla sokaklarda goruntulu telefonlar falan goremedım.magazlarda minisd kart bulamadım yaa.daha ne soyleyelım.mao ların baslattıgı propagandalar hala devam etmektedır.
 
çin mallarından nefret ediyorum çok kalitesiz oluyorlar çok uğraşırsınız çok
 
çin malı türk işçisinin işsiz kalması demektir.....

evet hepimizin işsiz kalması...

herkesin işçi bayramını kutlarım.....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,313
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst