Kazan sorunsalı

ciko84

Üye
Katılım
15 Tem 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba, birisi küçük (k diyelim) birisi büyük (b diyelim) 2 adet kazan var. Müşterinin istediği ;

dış hava sıcaklığı <20 ise k çalışacak, <10 ise b çalışacak, <0 ise a ve b çalışacak. Aklımdan geçen şu;
Binanın dışına termostatı, onu da akıllı röleyi koyup brülörlerin kumanda girişine (termostat giriliyor zaten normalde) akıllı röle çıkışlarını koyup termostattan gelen veriye göre aç kapa (aynı yerden bir uçla çıkış vanasını kesme). Böyle yapabilir miyim veya fikriniz var mıdır?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bina dışı termostatınız, çift kontaklı ( ayrı ayrı ayarlanabilemi) veya iki adet mustakıl kontaklı termostatmı. Öncew bunu belirtirseniz, yardımcı olmaya çalısırız. Yani, elinizdeki mevcut ensturmanlar nedir.
Veya, dıs termostat analog çıkışlıda, gelen verıye göre PLC veya AKILLI RÖLe ile kumandamı düşünürsunuz...
 
Malzemeleri biz tedarik edeceğiz, aklımdan geçen ya 3 adet termostat ile belirttiğim derecelerde gelen veriye göre akıllı rölenin aç kapa yapması ya da dijital anlık veri veren tekil termostat ile (yapılabilinir mi bilmiyorum) yapılması. Ayrıca her iki durumda brülörün direk kumanda girişine bağlanılabilinir mi?
 
Aynı yerden bir uçla çıkış vanasını kesme sözünü açarmısınız lutfen. Hangi durumda vana kapattrılacak veya açılacak...
 
termostattan gelen veriye göre aç kapa (aynı yerden bir uçla çıkış vanasını kesme). Böyle yapabilir miyim veya fikriniz var mıdır?
<bu cümleyi açarmısınız, hangi durumda bu vana acılacak/kapanacak veya devreye girecek gibi...
 
Arkadaşım,
İsteğinize uygun çizim yapmaya çalıştım. Pc me WIN8 yeni kuruldugundan bazı eksikliklerim var. Bahsettiğiniz vana çalışma durumunu söylerseniz, ilave eder, yeniden çizerim veya siz mevcut rölelerden acık veya kapalı kontak nalarakda yapabilirsiniz. Termostata el- otomatık anahtarı (1-0-2) baglanarak, ıstendiğinde test vs için kazanın çalıştırılması düşünülmüştür.
Kazan1,kazan2 sizin kazanlara kumanda vereceğiniz çıkışlardır.
 

Ekli dosyalar

  • KAZAN.2.png
    KAZAN.2.png
    20.8 KB · Görüntüleme: 24
Hava sıcaklığı, 10 dereceden düşüşe, zaten ikinci kazan d
a devrede olduğuna göre, 3.termostata ne gerek görüyorsunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst