kazı yapılırken faz kopması evde yüksek voltaj olçtüm?

bu arada nötr hattına asla köprü atıp herhangibir yere bağlama gerçekten teğlikelidir hat nötr hattının kablosu vasıtasıyla bina yada nötr hattının koptuğu noktaya kadar olan yükü senin kablo üstlenir buda bağladığın kablonun ve toraklamanın uygun olmadığından hem kendi evinde hemde başkasının evinde hasara yol açarsın :)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba
Elektrik dağıtım şebekelrinde trafo çıkışından itibaren nötr telinin kopması ve o hat üzerindeki direklerde veya hatsonunda topraklama olmaması voltajın yükselmesine neden olur. bu durumda çalışır durumda olan buzdolabı, uydu cihazı vs. yüksek voltaja maruz kaldığından arızalanabilir.
voltaj yüksekliği neden kaynakanır diye sorarsan senin hattın ile diğer fazdan beslenen abonenin cihazları üzerinden 2 faz arasında kalmaktan kaynaklanır.
 
konuyu geç okudum ama arkadaşlar güzel tesbitlerde bulunmuş, sistemde nötr kopması olmuş, cihazları çalışmasına gelince bir çok cihaz normal gerilimlerin üztünde belli gerilimlerde çalışabilir ama bu çalışabileceği tolerans gerilim sınırlıdır ve cihazdan cihaza göre değişir, fazla gerilim bu cihazlar için kesinlile iyi değildir cihazın bozulmasına ve hatta yukarıda söylendiği gibi yangın çıkmasına neden olabilir.TV nin stby da olması çözüm değildir ayrıca stby da tv bırakmak (genelde bir çok kişi yapmasına rağmen) hem cihaz için iyi değil hemde boş yere az da olsa enerji israfı söz konusudur. Bu durumu engellemenin en kolay yöntemi ise kaçak akım rölesi kullanılmasıdır. Eski binalarda bu sitem yoktur hatta bir çok yeni bina da göstermek amaçlı kullanılır ( bunu bir çok tedaş görevlisi de bilir ama göz yumar), yapının inşa aşamasında uygun topraklama yapılması ile (veya daha sonradan da yapılabilir) kaçak akım rölesi kullanılabilir. Kesinlikle yapılması gerek bir önlemdir.
 
Kopan notr kablosu geçmiş olsun evde bozulan yanan eşya varsa tahakkuk et bedas a
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst