Kaynak tüketmeden elektrik üretimi

sizce hiç enerji harcamadan elektrik üretilirmi


  • Kullanılan toplam oy
    99

testcimurat

Katılımcı Üye
Katılım
24 Mar 2010
Mesajlar
619
Puanları
56
Arkadaşlar bu kısımda herhangi bir kaynak tüketmeden (burdaki kaynak tüketmeme ifadesi para harcamamak anlamında yoksa enerjiyi yoktan var etmek deyil ) elektirik üretimi hakkında bilgi vereceğim. Anlatacağım yöntemlerde dünyanın dönüş enerjisinden magnetik alanına , radrasyondan radyo dalgalarına kadar birçok kaynaktan elektrik üretimini anlatacağım. Bu kısımda üretilecek güçler genelde mW yada W cinsinden olacak.

Daha sonraları rüzgar , dalga , ısı transferi gibi daha büyük güç üretebilecek çalışmalardanda bahsedeceğim.

UYARI:Burda bahsedilecek konular ve şemalar teknik bilgilendirme amaçlı olacak bunların ekonomik olarak kullanılır olmayacağını şimdiden hatırlatırım.

Ayrıca sizlerinde konu ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum.

Hadi bakalım kolay gelsin....................
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
başlıkta kaynak tüketmeden demişsin, dedim herhalde fizik kanunlarını alt üst ettiler, doğadaki varolan kaynakları kullanarak elektrik üretmekmiş.

yüksekteki su deposundan dinamonun çarklarını döndürecek şekilde su akması sağlanır, altta akan suyu depolayacak başka bir kap. sonra altta depolanan suyu tekrar üste çıkarmak için su pompası (çamaşır makinelerindeki pompa veya akvaryuım pompası olabilir) gerekli. suyun devirdaimi ve arada kalan dinamonun miline bağlı çarkın dönmesi şeklinde elektrik üretilebilir. Yağmur suyunu depolayarakta yapılabilir. ilerde denemelerimi yapıcam hazırlayınca proje halinde sunmak isterim...
 
Arkadaşım devri daim makinası keşke mümkün olsaydı , ama ne yazıkki mümkün deyil.

Gelelim ilk cihazımıza.

2-3 metre uzunluğunda bir tel alıyoruz . Anten gibi biryere tutturuyoruz. toprağa 20-30 cm uzunluğunta bir kazık çakıyoruz . anten olarak kullandığımız çubuğun ucuna bir diyot bağlıyoruz. Alın size bir kaynak. araya bir kondansatör bağlayarak kondansatörün uçlarından gerilim alabilirsiniz . Bir iki eklemeyle dijital bir kol saatini çalıştıracak kadar enerji elde etmek mümkün. Ayrıca kondansatör yerine yüksek omajlı düşük güçlü bir kulaklık bağlayarak antenin açısını ve boyunu değiştirerek radyo dinleyebilirsiniz.

DİKKAT : Bu bilgiler elektrik ve elektronik sistemlerin çalışmasını daha kolay anlayabilmemiz için verilmiştir . Ticari değeri yoktur. Büyüğünü yapıp çok elektrik üretip köşeyi dönelim diye düşünmeyin . Emin olabilirsinizki her nasıl yaparsanız yapın kurduğunuz sistem pil kullanmaktan çok daha pahalıya mal olacaktır. (uygun anten boyu açısı ve ortamını tesbit etmek oldukca çok çaba gerektiriyor )

Vakti ve parası bol olanlar deneyebilir..

Hadi kolay gelsin.....
 
Gelelim yeni yönteme.

15-20 metre uzunluğunda bir tel telin taşıyabileceği ağırlıkta küre şeklinde bir cisim alıyoruz. Teli , telin boyonda bir yere , diğer ucunada küreyi bağlayıp aşağı sarkıtıyoruz . ( ben apartmanın aydınlatma boşluğundan sarkıtmıştım) Sistemi kendi haline bıraktığınızda kürenin hafif hafif hareket ettiğini göreceksiniz . Neden hareket ediyor diyorsanız ; ortamdaki hava akımından , dünyanın dönüşünden ve tabi binanın titreşiminden dolayı.

Şimdi elimizde yavaşta olsa sonsuza kadar hareket edecek bir kütle var . Bundan nasıl elektrik üretiriz . İlerde bu meseleden bahsedeceğiz.

Birazda sizler kafa yorun bakalım.......
 
birşey anlatmamışsınız

çizimler yok
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Gelelim yeni yönteme.

15-20 metre uzunluğunda bir tel telin taşıyabileceği ağırlıkta küre şeklinde bir cisim alıyoruz. Teli , telin boyonda bir yere , diğer ucunada küreyi bağlayıp aşağı sarkıtıyoruz . ( ben apartmanın aydınlatma boşluğundan sarkıtmıştım) Sistemi kendi haline bıraktığınızda kürenin hafif hafif hareket ettiğini göreceksiniz . Neden hareket ediyor diyorsanız ; ortamdaki hava akımından , dünyanın dönüşünden ve tabi binanın titreşiminden dolayı.

Şimdi elimizde yavaşta olsa sonsuza kadar hareket edecek bir kütle var . Bundan nasıl elektrik üretiriz . İlerde bu meseleden bahsedeceğiz.

Birazda sizler kafa yorun bakalım.......

Testcimurat arkadaşımı destekleyici bir bigi vermem daha doğru olur.Benim binalarla ilgili tecrübelerimde şunu görmüşümdür binaların havalandırma boşlukları binanın enalt girişi dışarıyla temas halinde ise havalandırma boşluklarında doğal hava sirkülasyonu oluşmaktadır bir nevi rüzgar diyebiliriz.Yine tecrübelerimde bu hava boşluklarının yükseklik ve genişliğine göre hava akımı artmaktadır.Bunun nedeni ise alt kısımdaki sıcak havanın yükselmesinden kaynaklanmaktadır.İşte bu rüzgardan yararlanıp hava boşluklarına yatay montajlı alternatör konularak elektrik üretilebilir .Dediğim ibi bina yüksek olacak yoksa bir işimize yaramayacaktır.
 
Evet şimdi daha önce sarkıttığımız kürenin iki yanına birer mıknatıs yapıştırıyoruz. Birinin N birinin S kutbu dışarı bakacak . Her iki kutpun karşısına silisli saca sarılmış birer bobin koyuyoruz. İki bobini birbirine seri bağlıyoruz . Bobinlerin yerleriyle yönlerini değiştirerek en yüksek gerilimi elde etmek size kalıyor.

Yok ben bobinlerle uğraşmak istemiyorum diyorsanız , bobinleri atın mıknatısları sökün. Kürenin etrafını küre hareket ederken çarpabileceği mesafede piezo elektrik malzemeler yerleştrin . Her çarpmada biraz elektrik üreteceksiniz.

Piezo elektrik malzeme neki diyorsanız . Üzerine basınc uygulandığında gerilim indükleyen bir kristal türü . Hiç gördünüzmü ? Evet gördünüz . Manyetolu çakmakların hepsinde var. Hani üstüne basınca çat diye kıvılcım çıkarıyor işte o.

Kolay gelsin..........

Tembellik yapmayın doğru yada yanlış başka fikri olan varsa lütfen yazsın......
 
dünyanın dönüş enerjisinden bir şekilde elektrik üretildiğinde ve bu tüm dünyada kullanıldığında dünyanın dönüş hızının azalacağını düşünmekteyim.
Sonuçta yoktan var etmek diye bir şey olamaz.
Ha bu elde edilen enerji , ihmal edilebilecek kadar küçük kalır yanında orası ayrı..
 
Dünyanın dönüşünden ciddi bir enerji üretilemiyeceği fikrinize katılıyorum. Aslında enerji üretmek ifadesini yanlış kullanıyoruz. Doğrusu enerjiyi dönüştürmek olmalı . Enerji üretmek dediğimiz şey aslında bir enerjiyi başka bir enerji türüne dönüştürmek . Bu sebepten dolayı dünyanın dengelerini deyiştirebilmek için dünya dışı müdahale şart. Ya dünya dışından birşeyler almamız yada dünya dışına birşeyler yollamamız gerekir. Dünya dışı bir destek bulup dünyanın dönüşünden enerji üretmediğimiz sürece çok birşey sanırım değişmez.

Ama genede ne olur ne olmaz bu işleri birileri ciddi şekilde yapmaya kalkarsa nelerin olabileceğini ciddi şekilde düşünmekte fayda var...
 
evet dönüştürme tam tanımı , şüphesiz ki dönüştüremedimiz hatta dönüştürmeyi henüz düşünmediğimiz kaynaklar var...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst