Kaynak Makinası Arızası

muhtemel arıza hall arızası hatta bazen 1elektrotu tam yakmadan bile geçmesi muhtemeldir hall i değiştirin sorununuz düzelicektir kontrol kartına sonra bakarsınız
ilginize teşekkürler arkadaşlar kontrol katını değiştirdim sorun devam etti ilk makinayı açtığımda çıkış voltajı 60volt dc gelmekte kaynak elektrodunu şaseye değdirdiğim zaman koruma lambası yanıyor aşırı yük sayıyor birşeyleri diyotlar sağlam mosfet sağlam tek denemediğim Hall Effect Sensor kaldı kemal teknik hocam çok düşük ihtimal diye yazmış
 
arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekkürler dün makinada lehim kontrolü yaptım tekrar deneme yaptım makina çalıştı ancak akımı kontrol edemedim sabitti sanki sonra makina sigorta attırdı tekrar sigortaları kaldırdım makinada ses yok mosfetlerde ve diyotlarda kısa devre gozüküyor takıldığım nokta mosfetlerde veya diyotlarda olan arıza birbirine kısa devre olarak gozükürmü ana kart bütün nede olsa
 
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda invertör kaynak makinası almayı düşünüyorum aklımda expressweld 161 ultra var bumakinayı tavsiye edermisiniz birde oerlikon monositik 160 i modeli var bu iki marka arasında kaldım ama expresswelt agır basıyor tavsiyelerinizi bekliyorum saygılar .
 
bende biraz geçde olsa konuyu yeni gördüm makinan elektrod iş parçasına ilk dokunduğunda arıza ışığını yakıyorsa akım sensörü(hall) arızalıdır. aynı makina yeşil ışık yanıp sönüyorsa beslem yanı Şebeke voltajın düşüktür .
 
eğer bir kaynak makinasında makinayı açar açmaz arıza lambası yanıyor ise

- çıkış diyotları arızalıdır
- fet grupları arızalıdır
- besleme katındaki voltajda sorun vardır.

eğer kaynağa ilk girişte arıza lambası yakıyorsa;

- akım sensörü arızalıdır
- çıkış diyotları kısa devredir.
- çıkış geri besleme devresinde arıza vardır.

eğer kaynağa girdikten bir süre sonra arıza lambası yanarsa;

- çıkış diyotlarının her hangi bir tanesi açık devre olabilir.(bacakları kırılmış olabilir)
- bazen ise logic devreden dolayıda arıza verebilir.

saygılarımı sunarım
 
selamlar hytronıc 200a ınverter kyanak makınasında cozemedıgım arsa ıcın yardımcı olurmusunuz .makınaya besleme verdıgım de 30sn gıbı sure sonun da kaynak ısınmadan dolayı korumaya gecıryor ıgbtlerı olcutum sorun yok cıkıs dıyotlarında sorun yok arzayı bulamadım yardımcı olurmusunuz..
 
Bu kaynak makinesinde IGBT'leri soğutan cebri soğutma fanları (Fırçasız dc. fanlar) kaynak esnasında tam olarak çalışıp yeterli soğutmayı yapıyor mu? IGBT'lerin termal korumalı (Thermal Protection) herhangi bir entegre ile koordineli çalışıp onun yeterince soğuyamaması da söylediğiniz durumu dolaylı yoldan oluşturabilir, ilk akla gelen olasılık olarak. Özellikle de IGBT'lerin veya sıcaklığa hassass olan diğer devre elemanlarının yeterli soğutulması konusu üzerinde hassasiyetle durun, bu sorunu anlatımınız direk bununla ilgili görünüyor.

IGBT'lerin soğutmalı alüminyum kanatçıklı gövdeye bağlı olan civata tespitli kendi bağlantılarında, termal macun veya termal padlerinde de ısı iletimiyle ilgili bir sıkıntı oluşmuş olabilir. En son olarak da tüm bu soğutma problemlerinden bağımsız, IGBT'lerin kendi iç yapılarında bir arıza durumu oluşmuş olabilir. Bunlar özel yollarla, detaylı yapılacak ölçümlerle anlaşılabilir. Ama olayı ağırlıklı olarak termodinamik etkenler (ısı iletimi- yeterli olan soğutma) yönünden ilk başta incelemelisiniz bence. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
sagol olun vermıs olduğunuz cevapdan dolayı kaynak bos da ıken ısınma oluyor ve ıgbt 115 derece ye kadar yukselıyor ve enerjıyı kesıyorum.buna sebeb yapmış olduğum olcumler sonucu arazayı cozemedım.
 
einhell 160 amper kaynak makinam var makinaya elektirik gelmesine rağmen kaynak ypmıyor sebebi ne olabilir teşekkürler
 
Açılışta hiç röle sesi var mı? Ses yoksa giriş sigortası atmış veya girişteki ac/dc doğrultma veya besleme hattı başında köprü diyot kendi içinden kısa devre/açık devre haline gelip, ilk elektrik girişini bloke olmuş olabilir. Bir devre şeması varsa ona göre girişteki sigortayı ve ac/dc doğrultucudaki bu ilk yarıiletken elemanları sağlamlık yönüyle avometreyle kontrol ediniz. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst