Karga Sorunu

Yok usta uğraşıyorlar benim hanım balkona sürekli ekmek bırakır kuşlar için ve bunu genelde kargalar yer.Bu aralar hanım saksıda mısır,ayçiçek,kavun ve karpuz ekti.Ne mısır ne ayçiçeği nede kavun kaldı hepsini gelip kökünden söküp tohumları tek tek yedi!

O zaman hem sizin balkon estetiğinizi bozmayacak hemde çevreye zarar vermeyecek bana göre geriye kalan tek mantıklı yöntem: nalburdan paslanmaz elek teli alacaksınız hafif sert olsun (üzerine konacak kuşu taşıması açısından) saksıya yuvarlak bir şekil vererek yada koni biçimi de verebilirsiniz, saksıya geçirin en azından bitkiyi korumuş olursunuz. Tabi bu uzun yetişen bitkilerde çok kalıcı bir çözüm olmayacaktır ama onuda balkona ufak bir masa atarak saksıları onun üzerine alıp bahsettiğim kafeside masaya göre büyük yapabilirsiniz. Hem hesaplı hemde çevreci olur vesselam ;) Diğer türlü kuşları çarpayım derken bitkileri sulamaya çalışan yengeyi çarpıpta yengeden olmayın mazallah :(

Ben sizin yerinizde olsam bir kaç çıta, 2-3 kutu raptiye ve 1-2 makara ince misine ila bu olayı çözüme kavuştururdum. Yukarıda bahsettiğim gibi saksıları belli bir alan içerisinde toparlayın, bu bir masa üzeride olabilir balkon kenarında düz bir zeminde olabilir (masa en uygunudur). Çıtalara düzgün bir hizada yarı çakılmış raptiyelere misinayı halı dokuma mantığı ile geçireceksiniz. Bunu bir kafes oluşuncaya kadar yapacaksınız ve en son işiniz bitince toplu halde duran saksıların üzerine komple koyup ihtiyaç olduğunda kaldırıvereceksiniz. İstediğiniz en ve boyda yapabilirsinizde hemde hesaplı olacaktır. Kaba taslak fikir vermesi açısından paintte oluşturduğumuz üstten görünüm bir resim ekliyorum. Yalnız resimde paint kullandığım için misine olarak çizdiğim gri kısımlar düz geçirilmiş görünmekte siz onları astar dokur gibi alt üst geçireceksiniz.
upload_2016-6-20_9-26-20.png
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Balkon küçük ise yukarıya açılan tip sineklik tarzı birşey düşünülebilir..
 
merhaba eskişehire yakınsanız çozum bulurum %80 kargalarla o konuda tanışmadım :) ultrasonik sesle kovalıyabılırız ikincisi enaz 100 adetlık satiş potansıyelı varmı onuda araştır ben yaparım sen pazarla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,029
Kullanıcılar
449,808
Son üye
Baharnev

Yeni konular

Geri
Üst