Kare profil üzerindeki 4 kiloluk yükü çevirme hareketi için hangi motoru seçmeliyim?

özmenist

Üye
Katılım
15 May 2010
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
33
Merhabalar, kare içi boş 1 cm lik standart profil demir üzerindeki sistemimim agırlıgı yaklasık 4 kilo ve bunu bır motorla kare profılın bır kenarının ortasından çevirme hareketi yapacagım dairesel hareket gibi yanı yukarı aşagı dondureceğim çok hassas bir şekilde. reduktör kullanmayı dusunuyorum. hangi motoru secmelıyım? kare profılın bır kenarı 50 cm dir. motorun elektrik harcaması en düşük seviyede olmasını ıstıyorum en enerjı tasarruflu olacak sekılde.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
motorun mılı 5-6 mm olması ıcın hangı aparatları almam gerektıgınıde ogrenebılırmıyım.ve motor sureklı cevırme hareketı degıl de cok hassas yavas olarak cevırme hareketı yapacak ve belırlı sureler boyunca cevrıldıgı yerde kendını frenleyıp sabıtleyecek ozellıkte olmalı. ayrıca önceki konulardan ve ınternettekı arastırmalarıma gore 50 cm çapında kare profılım bunun yarıcapı 25 cm yanı torku 25*4 den 100kg/cm tork veya 9.81*4*0.25m ise tork 9.81Nm dir bu hesap yontemı bu profıl ıcın dogrumudur ne yapmam gerekıyor ve bu tork bulma yolu dogrumu yanlıssa dogrusu nedır ve torka gore nasıl sececegım motoru secebılecegım bı tablo var mıdır?
 
24v ticari arac tipi cam silecek motoru al. 12volt istersen otomobil tipini al. Bunlarla baslangic yapabilirsin. Tavsiyem 24volt cunku daha az akim ceker, basin agrimaz. Bunlar istedigin yerde kendini frenler, elektrigi kestiginde o pozisyonda durur. Hizli gelirse bir kademe daha reduksiyon yaparsin.
 
tesekkur ederım 12 V DC motor alacagım o zaman ? cunku guc kaynagımın voltu en fazla 17-20 V oluyor. mil çapını ayarlama imkanım varmı acaba? bir de bu motorların ağırlıkları 300 g cıvarında dimi?
 
Mil 8mm vardır. ama bir şekilde ayarlatırsın. Ya da ucuna adaptör yaptırırsın. Bunların ucu frezeli koniktir. Kolayca adaptör uydurulur. Ağırlığı öyle birşeydir. Mil cevresinden govde uzerinde 3 civatayla tespit edilir genelde.
 
tesekkurler verdıgınız bılgıler ıcın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,127
Mesajlar
915,257
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst