KARBONDİOKSİT İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ

mtlaktrk

Üye
Katılım
26 Eki 2014
Mesajlar
146
Puanları
1
Yaş
29
Herkese merhaba arkadaşlar.Benim bir sorum var günlerdir kafamı kurcalayıp duruyor.Bildiğiniz gibi havada oksijen,azot ve diğer gazlarla beraber birde karbondioksit gazı var ve doğaya zararlı bir gaz türü.Ozon tabakasına zarar verir ve mevsimleri şaşırtır küresel ısınmaya yol açar karbondioksit..
Sorum şu;
Havadaki karbondioksit gazından elektrik üretmek mümkün mü ?
Mümkünse nasıl yapabiliriz?
İnternette biraz araştrdım fakat elle tutulabilir bişey bulamadım ama olayın mantığını çözdüm gibi
karbondioksit gazını ilk başta tutacak sonra depolayacak sonra enerjiye çevirecek bi sistem kurmamız lazım.Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin şuan güneş hücreleriyle bir proje üstünde çalışıyorum nasip olursa bitecek.Bu proje biter bitmez bu karbondioksit olayına gireceğim saygılar
 
Karbondioksit bir yakıt-ana kaynak olarak kullanılabilirse sistem bence mantıklı olur ancak karbondioksit elektrik ekipmanları ile bir şekilde depolanıp-basınçlandırılıp bu basınç yardımı ile bişeyler yapmak verimsiz olur.

Yakıt olarak kullanılabilirmi bu araştırılmalı bence.
 
Karbondioksi zaten yanmış bir kimyasaldır. ( CO2 ) Oksitlenmiştir. Yakıt ise oksitlenmemiş yani yanmamış kimyasaldır. ( karbon hidrojen yada hidro karbon gibi v.s. )

Karbondioksiti biriktirseniz bile yakıt olarak kullanılamaz.. başka türlü nasıl enerji elde edebilinir ki ?

Bence zor bir durum.
 
Havada bulunan ozona zararlı carbon bileşikli gazlar, flor - bileşikli gazları filtrelemek teknik olarak mümkün. Ancak bu gazları havadan ayırmak için kullanılacak olan havayı sıvılaştırma gibi yöntemlerle, ya da başka kimyasal yöntemlerle elde edilecek CO2 gazının ayrıştırlmasına haracanacak elektrik enerjisinin üretilmesi kat kat daha fazla CO2 salınımına neden olacaktır. Havayı temizleyeyim derken çok çok daha fazla kirlenmesine neden olunacaktır.

CO2 gazı elde edilse bile bundan herhangi bir kimyasal tepkime ile elektrik enerjisi elde edilemez.
 
Ben hala üretebileceğimizi düşünüyorum..Kimyadan fazla anlamam fakat en kötü ihtimalle karbondioksidi parçlarına ayırrız.Karbon+oksijen durmuna gelir.Biz de bu karbonu kullanırız dışarıya ise oksijen veririz.Mantıklı değil mi
 
MAntıklı belki deneysel olarak yapılabilir ancak ,

Zaten harcayacağınız enerji alacağınız enerjiden büyükse ne anlamı kalır? Ayrıca karbonu ayırdınız tamam bu karbondan tekrar enerji üretmek için kimyasal tepkimeye sokmak zorundasınız çıkış ürünü yine CO2 olacak yani karbon dioksit yine atmosfere atacaksınız. Ayrıca CO' yi ayırmak için büyük enerji gerekir.

Ne anlamı kalacak.

Siz CO2 yi ayırdıktan sonra farklı bir tepkimeye sokmayacaksanız ( doğaya atmosfere zararlı olmayan sera gazı oluşturmayacak ) bu fikir bence işe yaramaz.

CO2 yi ayırmanın en kolay ve basit yolu ağaç dikmektir.
 
yapacağım cihazın içine fidan sokayım o zaman :)(Biraz tebessüm)..Havadan enerji üretmenin yolunu bulmam lazım tek derdim bu
 
Eğer sizi yönlendirebilirsem ,

Bilim adamları fotosentezi araştırıyor. Nasıl laboratuvar ortamın yapabiliriz ve biliyorsunuzdur belki fotosentez ile co2 ve H2O yani su kullanarak hidro karbon bileşikleri ve yine su buharı elde ediliyor. Bu esnada dışarı enerjide çıkıyor. Bunu araştırın derim.
 
fotosentez çok mantıklı geldi.fakat bunu elektronik olarak nasıl tasarlayabiliriz sizin bi fikriniz var mı ?
 
Arkadasim fikirler uretmek iyidir ancak bos isler icin zaman harcamak olmaz. CO2 ile ugrasacagina H2O ile istedigini yaparsin. Cok basit iki cikisli bir Su kabi yap. 12V DC kullanarak elektroliz ile Hidrojen ve oksijeni ayristir. Hidrojeni pompa ile basinclastirarak buhar turbununde yakit olarak kullan. 3 fazli jenerator ile 380V elde et. ordan kucuk bir converter ile 12V DC elektrigi elektroliz icin kullan. diger enerji ile istedigini yap. ;)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst