kapasitif problemi

fenerli

Üye
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba
benim sorunum kapasitif değer endiktif değer % 14 iken kapasitif değer % 788 bazı işlem ler yaptık düşüyor ama hızlı düşürmek için ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kardeş biraz daha açık yazmış olsaydın , belki yardım edebilecek birileri çıkardı. mesela kurulu gücün ne kadar, dengesiz yük var mı, hangi tip kondansatör kullanıyosun hangi işlemi yaptın biraz düştü kapasiif değer vs....


iyi çalışmalar
 
Kontaktör(ler) yapışması yaşanmış sanırım.
1.) Röle bırakma saniyesini en düşük seviyeye getirin ki fazladan kapasitif işlemesin.
2.) cos-fi'yi de 0,99 değilde 0,98 gibi ayarlarsanız, (endüktif %20'yi aşırmamaya dikkat ederek) kapasitif biraz düşer.
3.) İşletmenin yük durumu, röle-pano-kademe bilgisi gerekebilir.

Bir de kapasitifin günlük azalma yüzdesi ve 1 günlük değerlere göre endüktif, kapasitif oranları nerelerde?

En önemlisi kaç günde düşürmeliyiz bunu?
 
bu kadar kapasitifin artması rölenin ayarlarıyla alakalı bence daha önce benim başımada gelmişti..
kontaktör alma ve bırakma sürelerini kontrol et..birde c/k ayarını bir kontrol et...(yapışan kontaktör büyük ihtimalle vardır bunu unutma)
 
Sn.fenerli ,verdiğin bilgiler yetersiz.Şöylede olabiliyor.Yeni tarifeler gereği klasik kompanzasyon sistemi 1 akım trafolu röle,sabit grup ve mekanik sayaçları olan bir tesis kombi sayaç taktırmış.Endüktif 0,16 olmuş.Kapasitif 0,80 olmuş.Sabit grubu iptal edince kapasitif düştü ama 0,28 e.Yani senin tesiste sabit grup olabilir.1 akım trafolu ise olabilir. Arkadaşların da ifade ettiği gibi yapışan kontaktör olabilir.
 
kontaktörleri kontrol et rölenin de c/k ayarı yanlış diye düşünüyorum bir kontrol et.
 
arakdaşım;
1-kesin yapışan kontaktor vardır
2-c/k ayarını 14e al
3-cos phi değerini 95 seviyelerinde tut
4-en başa 1 kvar sonra 2,5 kvar sonrada 5 kwar kondansatör koy
değişikliği fark edeceksin..
kolay gelsin
 
sayın fenerli yaptığın açıklama yetersiz kalmış bu yüzden tam olarak sana net cevaplar veremeye biliriz ama tahmini bilgim dahilinde bir kaç örnek vere bilirim mesela kontaktörlerin yapışmış olması
cihazın tek akım trafosuyla çalışıyorsa akım trafosunun olduğu fazı ölçüp diğerleriyle oranını tespit edebilirsin eğer akım trafosu yüksek amp çeken fazda ise fazları ortalayacak şekilde yük dengelemesi yapmlısın şayet dengeleme yapman mümkün değilse 3 akım trafosu ile çalışan röle kullanmalısın . ck değerini iyi ayarlaman gerekir. tek akım trafosuyla çalışıyosa cihazın kumanda fazının akım trafosunun olduğu fazdan olması gerekir yapmış olduğun açıklamaya karşın ancak bu kadar cevap yazabildim daha ayrıntılı bi açıklama olursa eminim daha kesin cevaplar alabilirsin.
kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,632
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst