kapasitif değer yükselmesi

kenan_37

Üye
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
276
Puanları
1
Konum
kastamonu
merhaba arkadaşlar çalıştığım hastanenin kompanzasyon sisteminde bir sorun var gibi.hastanemiz küçük bir ilçe hastanesi.kompanzasyon sistemi yeni yapıldı.on gün öncesine kadar sağlıklı bir şekilde çalışan sistem on günden bu tarafa sorunlu çalışıyor gibi.kapasitif tüketim aktif tüketimin %11 i civarında(önceden %2 düzeyinde idi)panoyu incelediğimde herhangi bir olumsuzluk göremedim(kontaktör yapışması gibi)reaktif tüketim çok düşük %1 ler civarında.kapasitif tüketimin yükselmesi kondansatörlerin fazla gelmesinden kaynaklanıyor diye biliyorum.değerli ustalarım sizce sorun ne olabilir.nasıl bir çözüm bulunabilir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kesintisiz güç kaynaklarından beklenen önemli özellikler, yüksek giriş ve çıkış performansına ve yüksek verime sahip olmalarıdır. Bilindiği gibi giriş performansı düşük sistemlerde yoğun harmonikler ve kurumları cezaya sokan kapasitif sorunlar meydana gelmektedir. Bu durum işletmelerde hayati risk oluşturabilmekte ve sisteme ay sonunda cezai işlem uygulanması anlamına gelmektedir. Birçok kurumda özellikle öğretim kurumları (üniversite, ortaöğretim…) yaz aylarında okulların da tatile girmesiyle enerji tüketimi büyük ölçüde azalmakta; bu da kullanılan kesintisiz güç kaynaklarının çok düşük yüklerde çalışmasına neden olmaktadır. Düşük performansa sahip KGK’lar, kurumların yaz aylarında kapasitif cezaya girmesine neden olmaktadır. Çalışanlar, bu durumu düzeltmek için endüktif karakterli reaktörler kullanır. Bu durumda, ek bir malzeme bu iş için kullanılır ve fazladan enerji tüketimi meydana gelir. Endüstriyel alanda, iş merkezlerinde, hastanelerde mesai saatlerinin dışında özellikle gece kapasitif cezalar söz konusudur. Aynı şekilde bu tip yerlerde de bahsettiğimiz çözümler uygulanmak zorundadır. Aksi durumda cezai işlem uygulanması kaçınılmazdır.
http://www.3eelectrotech.com.tr/ars...aynaklary-teknolojileri-ve-enerji-verimlilidi
 
Zaten reaktif tüketiminizin bu kadar düşük olması ister istemez sizin sistem dengenizi bozmuş . Eğer kullanılan bir şönt reaktör varsa ki herhalde vardır bunu bir kontrol etseniz iyi olur . Reaktörün gücüne göre çekilen akımları falan bir ölçseniz iyi olur.Ayrıca fahri beyin belirttiği gibi sabit kondansatör grubu da sistem için büyük geliyor olabilir fakat sistemde büyük değişim olmadıysa da ve kapasitif tüketim yeni sorun olmaya başladıysa diğer gruplara ait kontaktörleri gözden geçirin derim . Kontaktör kontağının yapışık kalması sonucu sürekli devrede kalan bir grupta olabilir.
 
Son düzenleme:
bu tip işletmelerin genel problemi güç düşük sistemden kapasitif güç çeken yükler var en etkili çözümler SVC kompanzasyondan geçiyor.

ekteki videoda bu işletmeye benzer işletme mevcut svc kompanzasyon ile oranlar düşük

 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst