kapasitör voltajı ne ifade eder

Katılım
29 Kas 2016
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
34
arkadaşlar şu voltaj işini çözemedim elimdeki 3voltluk pille beslenen bir cihaz var bu cihaz üzerinde 6.3voltluk 100nf lik kapasitör var
devredeki kapasitörü çıkarıp başka kapasitör takıcak olsam max kaç volta kadar takmam uygundur sizce
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kapasitör voltajı, o kapasitörün düzgün çalışacağı voltaj değeridir. Örneğin sizin elinizdeki kapasitör 100nF'lık yükü 6.3V'a kadar depolayabilir. Cihazının 3V pille besleniyor olsa bile devrede kapasitörün uçları arasında olması gereken voltaj değeri nedir bilemeyiz (arada yükseltici elemanlar olabilir). Bu yüzden birebir yada daha büyük değerler kullanabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
100 mikrofarad mı (mF) veya 100 nano (nF) mıdır üzerinde tam olarak da yazan bu değeri ?
100 nF ise mercimek,polyester,vb.malzemeli kutupsuz bir kondansatör,100 mF ise elektrolitik bir kond.' dür. 1.hacimce çok daha küçüktür. Mirofarad yazıp elektrolitik kond. ise pille çalışma voltajının en az 1.414 kat fazlası, yani 3 * 1.414 volta karşılık geleni (en düşük) takmak gerekir, çünkü cihazın piller yerine regülesiz 3 volt dc. adaptörle de harici (Jakla) çalışması durumunda içten kond.'ün pik voltajla patlamaması içindir. Standart en yakın değer 6.3 volt, 100 mF elektrolitik kond.ünün bu değerine en yakın olduğundan kullanılmıştır,çok büyük ihtimalle. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,491
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst