kapı zili ses seviyesi

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Arkadaşlar evimin kapı zili ses seviyesi biraz yüksek. Acaba potansiyometre (veya direnç) bağlanabilir mi. ya da daha pratik bir fikir verebilecek var mı?
 
besleme trafosu kademelıyse voltajı duşur ortak kullanılır tesısatsa zil sesını kısmak ancak hoparlorunu değiştırmekle yapabolırsın
 
Arkadaşlar evimin kapı zili ses seviyesi biraz yüksek. Acaba potansiyometre (veya direnç) bağlanabilir mi. ya da daha pratik bir fikir verebilecek var mı?

Merhaba.Crt 58 ekran 1986 model schub lorenz tv'in hop. sesi çok fazla çıkıyor ve kulaklarımı tırmalıyordu.Çareyi hop.'üne bozuk elektrikli sobadan söktüğüm belirli uzunluktaki (deneme-yanılma yollu) rezistans telini bir kalem üzerinde bobin yapıp sarıp bu hoparlöre seri olarak yerinde bağlamakta (Lehimlemekte) tam buldum.(Montaj yerinin çok uygun olması şartı da vardır) Bu şekilde hop.,'e giden bu ses akımı gücü yarı yarıya düştü ve normal ses haline de geldi.Ayni yöntemi pratik ve kolay (Parça değişimsiz olması) nedeniyle tavsiye edebilirim.

Ama ideali (Doğrusu) deneme-yanılma yollu watt.'lı bazı elektronik dirençleri hop.ile seri bağlayıp ses seviyesini tam olarak da dinlemektir.İlk tv'de malzeme yüzünden bunu uyguladım.Son 37 ekran SEG crt tv'imde ilk hop'e belirli değerde direnç bağlayıp tek olan hop. sayısını ikiye paralelde tam da çıkarırken,2 hop. arasında bir empedans eşitlemesi yapmakta kullandım ben bu direnci.Hoparlörlerin biri 8 diğeri 4 ohm empedans değerindeydi çünkü.Bu yöntem çok daha iyidir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
kondansator kardeşim. buzzerle devre arasına 100 uf kapasitör koyarsan ses yarıya düşecektir büyük ihtimal.
olmadı 47 koyarsın.
ayrıca @binbaşı sen de ne diye uğraşıyorsun;? kumandadan kısamıyon mu sesi de onu bunu bağlıyorsun:)
 
1986 model kumandası ayrıca yok,bir de kumandası tv kadar masraflı olacak diye taktırmamıştım.Sadece tek kanala ayarlı bırakıp bazen maç seyrediyorum trt1'den yolgezer.Aslında bu yıllarca bozulmadan kalan ve Alman malı orijinal parçaları taşıyan ve tık demeden de çalışan nostaljik bir ürün olduğu,Tercüman gazetesinden kuponla aldığımız ilk renkli tv'miz olduğu da içindir bu özel ilgimiz.Zaten tüp boyutu da şimdi tam karşılıksız,58 ekran yok,ya 55,70 veya 72 var sanırım.Birde öbür tv'de sesi hiç kısmadım,dirençle empedans eşitlemesi yaptım,2 hop. eşit olarak paralelde bu tv'nin amfi devresine girsin diye.

1k'lık düz ses pot. u yerine yuvarlak 1 k.lık ses pot.u takmıştım,ses bu yüzden aniden çok yükseliyordu,araya seri direnç (rezistans telini) koymam da bu yüzdendi,şimdi bunu itiraf ediyorum.:) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Nostalji ilk göz ağrısı :)
 
bende bir radyo var yaşitız 1955 model lambalı lambası yanık bulamıyorum py88 dı sanırım
 
Plastik kutusunda ses çıkış delikleri vardır istediğin kısmını bantla kapat gitsin. Al sana pratik çözüm. :)
Estetik görüntü önemli ise aç içini içten kartonla istediğin kısmını kapat :)
 
bende bir radyo var yaşitız 1955 model lambalı lambası yanık bulamıyorum py88 dı sanırım
Süleyman Ustam, açıklamasında kuvvetlendirici diod yazıyor günümüz elemanlarından karşılığı yok mu, forumdan bir ustamızın eski telsizi için yardım etmeye çalıştım yanılmıyorsam İspanyadan bir Türk vatandaşımı aracılığıyla temin etmişti, konuyu bulursam paylaşacam.
http://frank.pocnet.net/sheets/010/p/PY88.pdf
Not: Ben iyice yaşlanmışım ülke fransaymış :)
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/50-l-6-gt-tübe-ihtiyacım-var-elinde-olan-varmı.96308/
http://www.amazon.co.uk/NEW-TUBE-PY88-Philips-ID7936/dp/B005025G52
http://www.ebay.tv/sch/i.html?_sop=3&_nkw=py88+tube&_frs=1
Plastik kutusunda ses çıkış delikleri vardır istediğin kısmını bantla kapat gitsin. Al sana pratik çözüm. :)
Estetik görüntü önemli ise aç içini içten kartonla istediğin kısmını kapat :)
Hakan Ustam daha ilk mesajda bu yöntem aklıma geldi ama ayıplanırım düşüncesiyle yazmadım, bazen büyük sorunların çözümü her gün elimizin altında olan basit bir şey olabilir.
 
Son düzenleme:
teşekkur ederım bulent ustam aslında faal hale getırmek mantıklı seste fena değıl artık dınlenecek kanalda yok uzun ve orta dalga kısa dalga zaten başlı başına gurultu kırlılığı dededen hatıra duruyor evde vitrın susu olarak uzun sure durdu şimdı depoda bir ara bulmuş takmıştım kullanılınca ömurlerı transistor gıbı değıl onun için boşverdım radyo olarak değılde çıkışını amfi olarak çalıştırdım ondakı ses transistorlu entegrelı hıçbir amfide yok onuda orıjınalını bozuyor dıye soktum kullanmadım 6.3 voltluk flaman gerılımı var değişiyor sanırım regule fılan olmayınca flaman yandımı lambayı çope at :)askerde oyuncağımdı lambalar kıbrıs çıkartması sebebıyle amerıkan ambargosu vardı çorluda askerdım amerıkan malı angrc 5 telsizlerı tamır atelyesınde bır duvarı kaplamıştı hepsınde lambalar yanık komutan lambadan anladığı yokkı getırıyor telsızı bu telsiz yarına çalışır olacak mecbursun yapmaya:) allahtan aselsan yetıştıde kurtulduk 6 adet buyuk boy pille çalışan telsiz aselsandan geldı super telsiz o telsizler kayboldu gıttı orduda aselsan gerçekten devrım yaptı
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst