1. Forumumuzda alt yapı değişikliği yapılmıştır. sorun yaşayan üyelerimiz buradan hata bildirimi yapabilirler.

Kameralardan görüntü alamıyorum.

Konusu 'Güvenlik Sistemleri' forumundadır ve uye46 tarafından 4 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. uye46
    Çevrimdışı

    uye46 Yeni Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2009
    Mesajlar:
    91
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    mcp+mcts+mcsa+mcse

    merhaba sayın arkadaşlar
    sizlerin yardımına ihtiyacım war
    bugun 4 kameralı dvr kartlı bir sistem kurdum fakat kameraların 3 ünde aşırı parazit war görüntü hiç net değil tek kamera kablosunu taktığımda dvr kartına hiç görüntü gelmiyor 2.sini taktığımda biraz düzeliyor 3.yü taktığımda birazdaha netleşiyor ama tam net olmuyor 4. ise hiç görüntü wermiyor 5 amper adaptörle besliyorum sistemi herşey normal ama böyle bir sorunla ilk defa karşılaşıyorum ve sinir den uyuyamadım sizce problemim ne olabilir?

    arkadaşlar bişiy daha ekseri topraklamadan bağsedilmiş
    bahsedilen topraklama prizlerin yani ana hattın topraklaması değilmi?
    bnc jack ı dvr karta taktıımda da monitörde bir dalgalanma oluyor bu sorun topraklamadan olurmu bir de bu bahsettiğim çalışmayan cameram da kabloda ek war bu eki ara jack kullanmadan yaptım sorun bundan kaynaklanırmı?
    dun çok sıkıntı yaşadım bu sistemde arkadaşlar birazdan hava aydınlansın tekrar gidicem bugun bu sorunu çözüp bitirmem lasım :(


    Forum kurallarımız gereği başlık konunu özeti niteliğinde olmalıdır acil, yardım gibi başlıklar kullanılamaz. Konu başlığınız değiştirilmiştir.
    Yönetici tarafından son düzenleme: 7 Kasım 2009
    Entes
    Entes
  2. sedatbahadir112
    Çevrimdışı

    sedatbahadir112 Yeni Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2009
    Mesajlar:
    74
    Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    elektronik haberleşme mezunu 2 yıllık (çekirdekd
    selam arkadaşım dvr kartında sorun olabilir yada adaptörden kaynaklanıyor olabilir tam bir dc gerilim yerine parazitli bir gerilim üretiyor olabilr tavsiyem sistem bilişenlerini ayrı ayrı test et :)) son bişey birse şu 30 40 dolarlık kartlardan kullanmıyorsundur umarım
    birde
    beenim başıma garip bir olay gelmişti onu aktarıyım kamera sistemini kurduğum yerde trifaze yani 380 volt ile besleniyor ben bilgisayar enerjisini farklı prizden kameraları farklı prizden besledim ama sistemde kameralarda dalgalanma ve paraziti kesemedim çok sonra deneme yanılma ile prizlerin farklı fazlardan beslendiğini fark ettim sistem kalitesiz olmasının verdiği özellikten dolayı yapıyordu sanırım araştıracak zamanım olmadı
    kolaygelsin
  3. kLamankeY
    Çevrimdışı

    kLamankeY Yeni Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2008
    Mesajlar:
    16
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    bence çalışmayan kameradaki sorun ekten bide arkadaşın sölediği gibi farklı fazlardan beslenmiyorsa bnc jackları kontrol et bazen çin malı jacklarda çok sorun çıkıyor bence problem jackla ilgilidr :)
  4. uye46
    Çevrimdışı

    uye46 Yeni Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2009
    Mesajlar:
    91
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    mcp+mcts+mcsa+mcse
    cevabın için çok teşekkür ederim arkadaşım kameralarım 1/3 36 ledli sony kartımda 80 dolarlık bi kart markasını tam hatırlamıyorum.
    yapı prefabrik bir yapı topraklama hattı yok malesef,bnc jackı bilgisayarın kasasına sürttüğümde kıvılcım atıyor sanırım bilgisayar topraklamayı cameralar üzerinden yapmaya çalışıyor.birde çok enteresandırki 4 jackıda taktığımda görüntü geliyor.teker teker taktığımda görüntü gelmiyor.firmaya topraklama hattı çektirmeleri talimatı werdim 2 gün önce böyle birşey ilk defa başıma geliyor bende bir anlam weremedim.birde bilgisayar,diğer aygıtlar ve kameralar aynı çoklu prizden besleniyor.kameralarda dışarıda demir dreklerde monte edili sizce topraklama sorunu olabilirmi,bazen görüntü çok net oluyor

    ayrıca tossun2008 yönetici arkadaşıma hatalı açmış olduğum konuyu düzelttiği için çok teşekkür ediyor,hatalı konu açtığım için özür diliyorum.biraz acele ve acemilikten böyle bir hata yapmış bulunmaktayım.
    Yönetici tarafından son düzenleme: 10 Kasım 2009
  5. uye46
    Çevrimdışı

    uye46 Yeni Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2009
    Mesajlar:
    91
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    mcp+mcts+mcsa+mcse

    arkadaşlar sorun çözüldü...
    dalgaşanmayı we paraziti yapan binada topraklama hattının olmamasıymış,topraklama tesisatını çekince sorun ortadan kalktı şuan görüntü cam gibi maşallah...
Benzer Konular
  1. handsomealper
    Mesaj:
    6
    Görüntüleme:
    1.098
  2. pseudovector
    Mesaj:
    12
    Görüntüleme:
    11.479
  3. canbaz_233
    Mesaj:
    3
    Görüntüleme:
    612
  4. the_night
    Mesaj:
    9
    Görüntüleme:
    481
  5. xfighter9
    Mesaj:
    9
    Görüntüleme:
    570
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş