kacak akimlarin hepsi atiyor.

Arkadaslar okulda calisiyorum 4 yillik bi bina.her katinda kat panolari olan bi bina...haliyle her sinifin her labratuvarin kacak akimlari sigortalari ayri...sorum su olucak gun icinde farkli zamanlarda 1 defa kacak akimlarin hepsi atiyor ve hepsi ayni anda atiyor eger attigi sirada yakindaysam yada elektrik odasinda calisyo oluyosam kaldirmaya caliyorum tutmuyor.yaklasik 15 sn. Suruyo sonra kaldirabiliyorum...sebeb sizce nedir.?
Bir arızaya yol verilemediği an arızayı tespit için en güzel andır ; böyle bir anda yol vermeye çalışmak yerine elinize ölçü aleti alıp orayı burayı ölçmeye bakın ; arkadaşların beyan buyurduğu gibi nötr hattınızı takip edin ; çözümü büyük ihtimal orda bulacaksınız.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Eğer sorun olmazsa hangi okul bende Antalya'dayım konunun uzmanı olmasamda uğramak bakmak tanışmak isterim.
 
Bu hususlarda dışarıdan lojistik destek almak ; mevcut teknik elemanın karizmasına çizik attırabilir ; tavsiye etmem hiç bir arkadaşıma.

Ben destek anlamında değil tanışmak için demiştim. Ama sözünüzde de haklısınız katılıyorum. Ben Antalya merkezdeyim. Meydan taraflarında. İşim elektrik işi değil. Ben aslen soğutma teknikeriyim.

Kolay gelsin umarım çözülür çözümü bizlerle de paylaşırsanız bilgilenmiş oluruz.
 
''Günün belirli saatinde'' dediğiniz anlarda sistemin çektiği akımları ölçün eğer yüksek akımlar çekilmeye başlandığı bir dönemde ise bu sorun nötr hattının gevşek bağlandığı anlamına gelebilir. Ayrıca sistem ,selektif (seçicilik) olarak çok yanlış tesis edilmişte olabilir. Ancak toplu kaçak akım atması gibi problemler genelde kaçak akımı atan tali panoların bağlı olduğu dağıtım panosunda bir nötr gevşekliğinden kaynaklanabilir.
 
Sistemde her zaman isteseniz de istemeseniz de doğal bir kaçak vardır, kaçak küçük olduğu için normal karşılanır. Eğer binanın topraklaması çok iyi yapılmışsa yani çok küçük ohm direnci varsa, o zaman sistemde çok yük çekildiği zaman ve 1 panoya sadece 1 tane kaçak akım rölesi konulmuşsa atma yapabilir hepsi. 1 panoya 1 tane kaçak akım rölesi değilde 5-6 linye ye 1 tane kaçak akım rölesi kullanarak "kaçak akım rölesi" sayısı arttırılarak sorun çözülebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst