Kacak akim rolesi

Onur ustam ben işin içinde değilim ama gerçekten bu tür büyük işletmelerde bu tür alternatifleri düşünüp tesisata dahil edersek arıza bulma olaylarında çok sıkıntı içerisine girilmez. Siz de zaten aynı fikirdesiniz de içimden geldi yazdım.

Evet hocam haklisiniz ek tebbirler almak her zaman iyidir. İsletmenin ve teknik elamanin isini kolaylastirir. Fayat kesinlikle bu boyle olmali tek sigorta takilmasi yanlis hatadir demek anlamina gelmez. Oradaki konuda boyle bir anlam sezdim ve yanlis anlasilmalara sebeb olmasin diye o mesaji yazma geregi duymustum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Evet hocam haklisiniz ek tebbirler almak her zaman iyidir. İsletmenin ve teknik elamanin isini kolaylastirir. Fayat kesinlikle bu boyle olmali tek sigorta takilmasi yanlis hatadir demek anlamina gelmez. Oradaki konuda boyle bir anlam sezdim ve yanlis anlasilmalara sebeb olmasin diye o mesaji yazma geregi duymustum.
Biliyorum ustam ne amaçla yazdığını. Saygılarımı sunuyorum.
 
sn oonurr belli ki hiç bu tür arızalar ile karşılaşmamışsınız ve önemini anlayamamışsınız ben bu tip bir arıza için 370 km yol kat ettim biz büyük bir beton firmasının müşavirligini yapıyoruz aynı firma bizden bir dagıtım panosu talep etti tek hat şeması aynı firma tarafından düzenlenmişti ben şemayı inceledigimde girişinde 250 A 30mA -5 A bir ayarlı schneider marka kak vardı çıkışlar ise 3 kutuplu sigorta ile düzenlenmişti ben panonun bu şekilde düzenlenmesinin hatalı oldugunu söyledim ve bunda ısrarcı oldum fakat pano tarafımızdan firmanın istedigi şekilde düzenlenip imal edildi ve yerine tespit edildi bu pano sistemi çalıştıran su pompaları hidrofor ve bazı kombinasyon panolarına enerji veriyordu bundan tam bir hafta sonra gece 11de tesis operatörü tarafından arandım kak tutmuyor sürekli atıyordu tüm çıkış sigortalarını kapattırdım kak yine tutmuyordu ertesi sabah tesise gittik baradaki tüm nötr kablolarını tek tek söküp test ettik kombinasyon panolarından birine giden 5*6 ttr kablonun nötüründe arızayı yakaladık arızanın nedeni de operatör tarafından montajı yapılan uyarı ve ikaz tabelalarından birinin montajı esnasında matkap uclu trapez civatasının kabloyu delerek nötüre temas etmesiydi tüm gövde topraklı oldugundan dolayı nötr -toprak teması olmuştu buda kak ı açtırıyordu eğer üretim olsaydı ben gece yarısı yola çıkacaktım, eger nötr kesmeli sigorta kullanılsaydı bir kombinasyon prizi iptal edilerek üretim devam ettirilecekti yani kayıp olmayacaktı arızalı kısım ayrılmış olacaktı bu sadece basit bir örnektir.


Eski bir konuyu hortlatmış oluyorum ama bu mesaja bir teşekkür etmesem olmazdı.
Çok faydalı bir paylaşım,teşekkür ediyorum, bundan sonraki tüm panolarımda mutlaka uygulatacagım.
İşletmeyi komple KAR a gecerken notr toprak izolasyonu yapmaktan yorgun düştük.İleride çıkabilecek benzer arızalarda yine ugrasacagız.
KAR sonrası tüm sigortalar mutlaka notr kesmeli olmalı.Özellikle non stop işletmelerde.

Not: Benim de danısmanlık yaptıgım işletmeye yolum 370km :) Ondan çok ilgimi çekmiş olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,150
Kullanıcılar
449,823
Son üye
bulday

Yeni konular

Geri
Üst