Kacak akim rolesi

Kardeş yine de birbirimizin kalbini kırmayalım. Tatlıya bağlayalım. Kim haklıysa diğer ustalar da fikirlerini yazsın hep birlikte görelim.
Yazdığına dikkat ederek yazman lazım. Çok fazla ara söz kullanmışşın yazında. Cümleleri tane tane ve açık bir biçimde yazarsan daha anlaşılır olur. Bir cümleyi çok fazla dolandırırsan anlatmak istediğini anlatamazsın sonra da başkalarının okuyup anlayamamasına bağlarsın. Kaç tane arkadaş yazdı hepsi aynı şeyi anladı.
Yine de ustalağına saygı duyuyorum.

Yazma üslubum sizde veya başkalarında bir alınmaya sebep olmuş olabilir, bunu anlarım, alındıysanız da, özür dilerim. Ayrıca, tabî ki, konu hakkında bilgisi olan, referans kaynak gösterecek diğer kişilerin de yazmasının faydalı olacağı kanaatindeyim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yazma üslubum sizde veya başkalarında bir alınmaya sebep olmuş olabilir, bunu anlarım, alındıysanız da, özür dilerim. Ayrıca, tabî ki, konu hakkında bilgisi olan, referans kaynak gösterecek diğer kişilerin de yazması faydalı olacağı kanaatindeyim.

Saygılarımı sunuyorum Saygıdeğer ustam olgunluğun için.
 
Projede tek kacak akim var biz proje tadilati yapicaz hocam

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
Siz kimsiniz? uygulama firması iseniz ,böyle bir tadilatı projeci yapar bildiğim kadarı ile..



Eksiğiniz olmasa, bahsettiniz konunun geçtiği standartı da biliyor olurdunuz ki, o zaman da denetçinin bırakın böyle olmaz demesini... sizden farklı bir uygulama türü istiyor olurdu.

Biraz daha açmanız iyi olur, farklı bir öneriniz mi var?
 
Siz kimsiniz? uygulama firması iseniz ,böyle bir tadilatı projeci yapar bildiğim kadarı ile.. Biraz daha açmanız iyi olur, farklı bir öneriniz mi var?

Benim bir önerim değil, TS HD 60364-4-41 standardının getirdiği bir sonuca atıfta bulundum.
 
Proje tadilatini projeci yapmaz MUHENDIS yapar oncelikle terimleri yerinde kullanalim evet roleve projesinide biz yapicaz proje muellifi sadece imza aticak o kadar

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Projeci mühendis değil mi!
Kullanılacak kaçak akım rölesi sayısı gibi veya linyelerin ayrılması gibi bir değişiklik projeyi yapan kişinin yapacağı bir değişiklik..
imza atmak zaten projeyi yapmak demektir.kimin çizdiği önemli değil
uygulama projesi ise proje yönetmeliğinde tarif edilen şekilde uygulamacının yapacağı projedir.
proje müellifinin yaptığı projenin karakterini bozacak değişiklikleri uygulamacı yapamaz, yetkisi yoktur.
proje müellifi evet derse o zaman başka tabii..
 
30mA lik kak yaptıgım ölçümlerde ve testlerde 19-20-24 mA de 10-24 mili saniyede açar hicbir üretici büyük firma işini şansa bırakmaz ben çaıştıgım firmada tüm kak ları test ediyorum . arıza bulma ile ilgili yapılan en büyük yanlış ise kak kullanılan tesisatta nötr kesmeli sigorta kullanılmaması. aslında yapılacak iş çok basit . 20mA çok büyük bir değer zaten o degerde çogu kak açma yapar zaten
 
arıza bulma ile ilgili yapılan en büyük yanlış ise kak kullanılan tesisatta nötr kesmeli sigorta kullanılmaması. aslında yapılacak iş çok basit .
Bu kısmı biraz açarmısınız.
 
tek kutuplu sigorta kullanıldıgında nötr -toprak temasında açma olması durumunda nötr bara yada birleşme noktasından ayrılmadan arıza düzeltilemez kak sürekli açma yapar kak ullanılan sistemlerde nötr kesmeli sigorta kullanılması zorunludur.
 
tek kutuplu sigorta kullanıldıgında nötr -toprak temasında açma olması durumunda nötr bara yada birleşme noktasından ayrılmadan arıza düzeltilemez kak sürekli açma yapar kak ullanılan sistemlerde nötr kesmeli sigorta kullanılması zorunludur.
Nötr kesmeli sigortanın arızayı bulmada ne faydası olabilir ki? Nötr barası veya birleşme yerlerinden tek tek nötr kablosu ayrılarak hangi hatta nötr toprak kaçağı oldugu bulunabilinir. KARK kullanılan yerlerde hiç nötr kesmeli sigorta görmedim eğer zorunluysa buralarda farklı bir uygulama mı var?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,013
Kullanıcılar
449,806
Son üye
Burak5316

Yeni konular

Geri
Üst