kacak akım Röleleri

tex

Üye
Katılım
15 Kas 2013
Mesajlar
137
Puanları
1
Arkadaslar topraklama olmayan bir binada kaçak akim rolesi atarmi
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Şöyle bir örnek vereyim, iş yerimize bazen aydınlatma linyeleri ıslanıyor;
Devrede topraklama yok, fakat su dolayısı ile önce ıslak duvara akabinde de mutlaka toprağa bir kaçak olmuş oluyor ve kaçak akım rölemiz devreyi açıyor.

Yani kaçak akım rölesi topraklama olmasa da kaçak anında devreyi açar ama, topraklama olan bir cihazda kaçak olduğunda kaçak oluştuğu an devre açılır, şayet topraklama olmaz ise gövdeye bir kaçak olsa dahi bu kaçağı topraklayacak bir sebep ( örneğin bir canlı teması) olmadığı sürece gövdede elektrik bulunur bu durumda röleye tam güvenilemez.
 
Arkadaslar topraklama olmayan bir binada kaçak akim rolesi atarmi
kakroleleri fazdan veya nötrden üzerinde yazılı ma değeri kadar toprağa kaçak olduğunda açarlar. yani sağlıklı çalışabilmesi için topraklamanın sağlam olması gerekir. örneğin buzdolabının gövdesine fazdan bir kaçak oluştu dolabın gövdesinde topraklama varsa role anında açacaktır. yoksa buzdolabıda yer toprağıyla temas halinde değilse yani dolabın üzerindeki faz toprağa akamıyorsa role açmayacaktır. o yüzden topraklama ve kakrolesi bir bütündür tek başlarına sağlıklı çalışmazlar slm
 
Saolun arkadaslar teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,251
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst