kabloyu borusuz gömme

enerji_04

Üye
Katılım
10 Ağu 2014
Mesajlar
303
Puanları
1
Konum
İstanbul
arkadaşlar 4x10mm2 kabloyu borusuz toprağa gömmenin bir sakıncası var mı? (100mt)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ekli bilgilerden yararlanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Tedaş kablo montaj şart..rar
    878.4 KB · Görüntüleme: 31
Normal ferş derinliği 70 cm dir.1-1,5 mt derine gömerseniz ( altına ve üstüne 10 cm ince kum,üste,kılıçlamasına tuğla dizerek ),sorun olmaması gerekir.
 
Sn Enerji_04 kabloyu Sn Akyar bey'in ekte verdiği TEDAŞ kablo montaj usül ve esasları dosyasında belirtilen kurallara uymak kaydıyla çekebilirsiniz. Normalda borulu veya borusuz montaj yapılabilir. Yalnız yine ekteki dosyada yol geçişleri için belirtilen şartları sağlamanız lazım. Normalde 80cm olan kazı derinliği, yol geçişlerinde en az 1m olmalı, muhafaza borusu veya beton büzden geçirilmelidir.
 
Sn Enerji_04 kabloyu Sn Akyar bey'in ekte verdiği TEDAŞ kablo montaj usül ve esasları dosyasında belirtilen kurallara uymak kaydıyla çekebilirsiniz. Boru veya borusuz montaj yapılabilir. Yalnız yine ekteki dosyada yol geçişleri için belirtilen şartları sağlamanız lazım. Normalde 80cm olan kazı derinliği, yol geçişlerinde en az 1m olmalı, muhafaza borusu veya beton büzden geçirilmelidir.
acil durum olduğundan kabloyu korumasız gommeyi düşünüyorum boru gelene kadar eger gommezsem makineler kabloyu tekrar ezecek
 
Hiç bir şey yapamıyorsanız kablo kanalı üzerine 20cm derinliğinde beton zarf uygulaması yapın derim. Aksi taktirde sıkıntı yaşayabilirsiniz. Sadece yol geçişi ise galvaniz boru kullanabilirsiniz.
 
Hiç bir şey yapamıyorsanız kablo kanalı üzerine 20cm derinliğinde beton zarf uygulaması yapın derim. Aksi taktirde sıkıntı yaşayabilirsiniz.
hiçbir şey yapamıyorum sadece JCB ile kazıp kabloyu atmayı düşünüyorum cunku panoya elektrik vermem gerekiyor
 
Ben acele iş yapmam, acele ve teknikten uzak yapılan işi onaylamam bu doğrultuda tavsiyede vermem. Bu nedenle yaptığım işe de kolay kolay geri dönmem.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,648
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst