Kablosuz enerji aktarımı nasıl yapılır ?

Ben bizzat bunu yapmıştım mesafe de 5-6 cm olmasına rağmen aktarım başarılıydı
www.google.com.tr/search?q=Wireless+Energy+Transfer
burda 12 v aktarmıyor gerçi ama ilgili yerlerde oynama yaptın mı imkansız değil ;) Bir de gözümden kaçmıyor sorduğun sorular yapmak istediklerin yaşına göre çok ileri konular, hani boyundan büyük işlerle uğraşıyosun derler ya :) merak etmeyi ve araştırmayı da sürdür (bunu takdir ediyorum)! Yine de çok acele etme önümüzdeki senelere bırak ağzındaki lokmayı yutmadan 2-3 sonrakini de ağzına atma sana abi tavsiyesi yanlış tarafa da çekme. İngilizceni öncelikle artırmanı tavsiye ederim.
k5fA2.gif

Çıkıştan kaç volt gerilim veriyor?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Voltaja değil neticeye baktım başarılı buldum 5-6 cm mesafaya rapmen led parlaktı.
 
Voltaja değil neticeye baktım başarılı buldum 5-6 cm mesafaya rapmen led parlaktı.


Bende bu devreyi kurdum proje ödevim için yaptım. Samsung cep telefonlarını şarj edebildim fakat Nokia cep telefonlarını şarj edemedim. Nokia şarj olmuyor uyarısı veriyor. Sizce neden olabilir?
 
Voltajı ölç nokia 6-7 v istiyordu sanki
 
Voltaj yük binince 2.5 a düşüyor. Dahami yüksek olmalı?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
amperi az olsa gerek aynı çap ve sarımda ama daha kalın tel kullan modele bağlı olarak 5v ve üzeri tabi usb li ise 5v yeter
 
By lent hocam kusura bakma geç yazıyorum pek devreyle ilgilenme fırsatı bulamıyorum. Cevapların için teşekkürler öncelikle, kalın kablo kullanmama rağmen olmadı yine şarj olmuyor uyarısı aldım.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Voltaj ne önceki mesajlarıma tekrar göz at
 
6V akü bağladım. Alıcı devrede 5.5V var sarja taktığımda da aşırı düşüş olmuyor 5V ölçtüm. Bugün devreyi tekrar kurdum. Şarj oldu ve şarj olmuyor uyarısı vermedi fakat bi süre sonra hiç bir etki yapmadığım halde tekrar şarj oluyor uyarısı veriyor ve sarj cihazını tekrar takın diyor.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Arkadaşlar havayi hatlardaki manyetik alandan akü doldurabilme imkanımız var mıdır? elinde döküman olan paylaşabilir mi acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,019
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst