Kablosuz Akıllı Ev Sistemi

Sadık26

Üye
Katılım
25 Kas 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar. Lütfen kablosuz akıllı ev sistemleri hakkındaki yorumlarınızı paylaşır mısınız? Kablosuzu tavsiye eder misiniz? Avantajları ve dezavantajları nelerdir? Şimdiden herkese teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Z-Wave ve Zigbee protokolleri kablosuz akıllı ev sistemlerinin öncü protokolleridir.Lisanssız 433 MHZ frekansında çalışan firmalarda mevcut.Bu protokolleri araştırmaya başlayarak bilgi edinebilirsin.Konuşulacak çok şey var ama şahsi kanaatim gelecekte iyi bir noktaya gelebilecek olsalarda şuan için yetersiz oldukları.
 
Z-Wave ve Zigbee nin verimsiz olabildiğini duydum. Doğru mu? 433 MHZ frekansında sistemi verimli çalıştıran firmalar hangileridir acaba?
 
433 MHZ de Aypro çalışıyor diye biliyorum.Z-Wave ve Zigbee genede 433 mhzden iyidir.Hiç değilse ortak bir protokol ve birçok firma tarafından destekleniyor.
 
Fibaro ZWave modülleri yurtdışında daha ucuz. 45 Euro fiyatı olan modül Türkiye'de 400TL'ye yakın fiyata satılıyor. Halihazırda hem ZWave hem de Zigbee kullanıyorum evimde, kesinlikle tavsye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,526
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst