hasbihal

Üye
Katılım
10 Mar 2007
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
merhaba üstatlar,

konut şantiyesinde bodrum katlarda kablo tavaları montajına başlayacağız. sorunum şu ki kablo tavalarını tijle mi yoksa konsolla mı tavana montajlamak daha iyi olur? her iki yöntemde de ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim.
 
-Tijde kabloyu çekmek zor, uzunluk fazla ise sıkıntılı.
-Konsolda kablolar çok ağır ise konsal bir süre sonra sarkabilir, o yüzden konsolları sık atmak gerekebilir. Ayrıca çok fazla dönüş varsa konsol kullanışsız hale geliyor.
 
bodrum kat olduğu için genelde uzun olacak mesafeler ve en kalın kablom 240'lık olacak bu yüzden her ikisinin kullanımında da kaygılarım var. tijlerin belverme ihtimalide bulunuyor sanırım acaba konsol daha mı mantıklı olur?
 
Bence çift taraflı konsol at
 
Yan duvarlardan gitme şansın var mı?
 
yan duvarlardan gidemem çünkü duvar yok:) kirişlerinin yakınından geçebilirim bazı yerlerde ama genelde kirişleride çapraz geçiyorum yani tavana montajdan başka şansım yok
 
Ups. Anladım. Konsollarla yan duvarlara kablo tavalarının montajı oldukça verimli oluyor, kablo çekimi vs için. Konsolları sık yerleştirirseniz boşa ağırlık olacaktır, fakat 240 kablolardan bahsediyorsunuz, tijde çok sağlıklı olmayacaktır.
 
Ağır yük dübeli, çelik çekme dübel M12 yada M16 atma sıklığına göre belirlersin.U profil koyup tij ile asarsın hiç bir sorunda çıkmaz.
 
bence busbar daha ıyı olur ama illada tava yapacaksan konsolla yap sık dose konsolları kardesım bı sorun olmaz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst