kablo omaj okuma

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
arkadaşlar ve sayın ustalarım 20 metre 40 metre 4 lük 6 lık kabloların saglamlık kontrolü nasıl yapılıyor bi tekniker omajına bakıp kablonun yıptanıp yıpranmadıgını degiştirip degiştirmeme konusunda karar veriyorum dedi bu omaja bakma nasıl oluyor kaçlık kabloda kaç ohm görmemiz gerek bilgi verebilirmisiniz
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
eski kaploların sağlamlık kontrolu izalosyon konrolu yapılarak anlaşılır.
kapo meğerle ölçülür omajı kullanılacak gerilimin 1000 katından fazla olması gerekir.
 
eski kaploların sağlamlık kontrolu izalosyon konrolu yapılarak anlaşılır.
kapo meğerle ölçülür omajı kullanılacak gerilimin 1000 katından fazla olması gerekir.
Senin bahsettiğin iş için izalasyon ölçüm cihazıyla yapılır ki fiyatı oldukça pahalıdır.Eğer teknikere bu cihazı almazsanız tekniker bunu yapamaz.O da ohm ölçme cihazıyla kablonun ohm'unu ölçüp kabloda kısa devre varmı veya drenç değeri artmış mı onu kontrol ediyor!Sağlık lımı imkanlar dahilinde yapılan bir işlem.
 
R = L / k x S formülünden yararlanarak hesaplayabilirsiniz .Bakır için k = 56 almanız gerekir.S kesittir,L metre cinsinden kablo boyu ( gidiş dönüş ! ) dur.Teknikeriniz,biraz üfürmüş.Uygulamış olduğu o metod,çok sağlıklı bir sonuç vermeyeceğinden ! bilen birisinin yanında karizması çizilebilir !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst