kablo akım taşıma kapasitesi hakkında

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Merhaba,

240'lık kablomuzu tek parça değilde bölerek götürmeyi düşünürsek 2*120 olur mu? ya da şöyle sorayım kablo kesiti 240 ' ı bulabildiği sürece problem çıkmaz mı? ya da 240'dan küçük ya da büyük mü olması gerekir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kabloları ayrı ayrı goturmenin daha fazla akim taşima kapasitesine sahip olduğunu okumuştum şöyleki aynı kesitteki TTR kablo NYY den daha fazla akım taşır
 
teşekkür ederim.
 
1 tek kablo yerine birkaç tane kablo çekimi akım taşıma kapasitesinden dolayı avantaj gibi görünsede. Kablo boylarındaki farklılık, pabuçlama ve baraya bağlantı dirençlerindeki farklılıklardan dolayı yüklenme akımında farklılıklar oluşturmaktadır, paralel çekilmiş aynı faz'a ait kabloların birinde oluşacak hasar diğer kablonun aşırı yüklenmesine ve gerilim düşümüne neden olacaktır. Projelendirmede + ve - ler düşünülerek karar verilmelidir.
 
peki kablolardan biri koparsa, neler meydana gelir.

biri koptuğundan akım diğer kablolara bölünecek onlar da taşıyamadıklarından yanacaklar mı?
her kabloya ayrı ayrı sigorta takılıyor ve sorun çözülüyor mu?
bizim montajını yaptığımız xlpe kablolar baradan baraya direk bağlandılar.
 
Kablodan biri koparsa kopan kablonun topraga temasi olursa kisa devre olur.

Onun disinda akim diger kablodan gececegi icin kabloda isinma meydana gelir.gecen akim miktarina bagli olarak kablo eriyebilir.
Her kabloya ayri ayri sigorta demissin ama sorun burda sigortanin atip atmamasi degil kablonun yuku tasiyip tasimamasi.yuku dagitip her yuk icin uygun bir kablo ve sigorta tabiki konulabilir.
 
Son düzenleme:
merhabalar 1x6 lık solar kablo kaç amper taşır. Bu kablolar çok uzak mesafelere ilerliyor. gerilim düşümü yaparken dikkat etmem gereken neler var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst