kablo şasesindeki kaçak

Katılım
22 Ara 2012
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
39
ustalar merhaba çalıştıgım işyerindeki kameralar yenilendi ve kameracı arkadaşlar reciverlara jakları bağlarken çarpıldıklarını söylediler bende ölçüm yaptım jakın gövdesiyle (şase) ile toprak arasında 60 volt gibi ac degerler okudum neden acaba yardımcı olursanız sevinirim.
 
bir noktada topraklama sıfırlaması yapılmıştır ve yapılırken hata yapılmıştır. özellikle fişli makinelerde böyle sıfırlama yapınca siz de fişi ters takınca elektrik kaçağı çıkar.
böyle bir bağlantı olup olmadığını kontrol edin. komple şalterleri kapatıp öyle ölçün bir.
 
Topraklama varmi adaptorde kayıt cihaznda
 
topraklama var ama kayıt cihazının şasesine bağlı ben ölçme yaptıgım zaman bağlı değildi soketler kameradamı kaçak var acaba
 
Cihazda biriken statik elektrik (Çünkü 220 vac'den oldukça düşük değerdedir) veya yolgezer74'ün de bahsettiği üzere nötr ile toprağın birleşimiyle nötr (yıldız) noktasının zayıf sıkılan bara bağlantısından oluşan bir gerilim farkı da olabilir.Öncelikle nötr ile toprak birleştirilmişse yetkili bir elektrikçi bunu tam olarak ayırmalıdır.

Toprak hattı sistemde hiç çekili değilse toprak hattını yetkili bir elektrikçiye çektirerek kayıt cihazı ve kameranın topraklama gövdesini (şasesini) bu hatla tam irtibatlandırın.Kaçak normal elektrik değil statik elektrik kaçağı ise toprağa deşarj olarak bu sakıncalı durum hiç görülmeyecektir.Kolay gelsin.
 
@binbaşı bir de bazı inverter cihazlarda şasede gerilimler oluyor. bizim eski tv nin anakartı yani yeni tv nin eski anakartında 5 v dc kaçak vardı. bunu belirtip tamir gönderdim anakart ndeğşişdi. yani smps arızası da olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,214
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst