Kaçak Akım Rölesi notrsüz makinelerde problem oluşturur mu?

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
Merhaba,
Tedaştan enerji alan ( TT ) 500 A tmş girişli sistemimize toroidli KAKR bağlamak istiyoruz.Sistemden bazı aklıma takılan durumları sıralarsak;
-Ana panodan nötr hatsız 3 faz ile beslenen tezgahlarda kendi trafosu mevcut olup trafo nötrü temel topraklamaya bağlanmıştır.Bu durum KAKR açısından problem oluşturur mu?
-Sistemde hem 3 faz hem de monofaz yükler vardır ayrıca nötrsüz yüklerde bu durumda akım dengesizliğinden kaynaklı KAKR açma yapar mı?
-Koruma için toroid akım trafosu , açtırma bobini ve KAKR her türlü TMŞ'ye entegre edilebilir mi?

Sistemi devreye alınca açma yaptığında izlenecek yol nedir?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
çok başın ağrır.şu işten anlamayan iş güvenliği uzmanlarının işgüzar işinden başka bir şey değil bu işler.
 
Sn phase,1-Sorun olmaz.Merkeze takacağınız koruma makina üzerinde sadece 3 faz giriş ve 3faz nötr çıkışlı tarafolara kadar koruma sağlar.Eğer bu trafo çıkış gerilimleri 60 V dan yüksekse bu trafo çıkışlarına da kaçak akım koruma rölesi takmanız gerekir.2-merkezi kaçak akımım korumanız her türlü yük için koruma yapar.3-açtırma yaptıracağınız TMŞ ye açtırma veya düşük gerilim bobini takmanız gerekiyor.Bunu hallettikten sonra troid çapının sizin kablo veya baralarınıza uygun olması gerekiyor.4-Sistemi devreye alınca açma yaptırınca izlenecek yol klasik böl parçala deneme yanılma yöntemidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst