kaçak akım rölesi iptali

Gözünü sevdiğim gençlik yıllarımızda 1980'lerde vatandaşı bilgilendiren tanıtım fimleri yayınlanırdı. Musluk contası nasıl değiştirilir, priz nasıl değiştirilir türünden. Şimdi artık öyle yayınlar yok isteyen internetten bakar diye mi acaba :) uzmantv var nasıl olsa :)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İnterneti kullanıp bilgiye az çok erişen çoğu kişi ev işlerini az çok halledebilir.
 
El beceri ve tecrübe diyelim. 'Adam var vida dönderemez adam var bir bakar usta gibi yapar. ':D
Atasözü gibi oldu.;)
 
Uzun süre tatile çıkacak iseniz elektriği sayacın sigortasından ve evdeki sigorta kutusundaki bütün sigortaları kapatmalısınız, tek sorun buzdolabı ise içindekileri boşaltın olsun bitsin..
 
Merhabalar. Kaçak Akım Röleleri en çok mutfaktan ve özellikle buzdolabından arıza veriyor. Eğer zamanınız yoksa; buzdolabının fişine bir poşet geçir sadece 2 ucu poşetten geçecek şekilde delip o şekilde duvardaki prize tak. Buradaki amaç topraklama temasını kesmek. Hiç panoyla uğraşma. Bu Çorum usulü çözüm oldu. Şimdi olması gereken ise; Bir elektrikçiye Kaçak Akım Rölenizi kaliteli yani Schneider, Legrant gibi iyi bir markayla değiştirin. 40 Amper, 30 mA olsun. Bunların haricinde buzdolabının arkasında zamanla su birikir bunu kurutun. Prizi fişini kurulayın, kablosu bir yerlere sıkışıp ezilmesin. Halen arıza devam ediyorsa araştırmak lazım ama sizin çok iyi gözlemlemeniz lazım ne zaman, ne yapınca atıyor. Maalesef bu Kaçak Akım Rölesinin arızalarını bulmak epeyce zor. Biz elektrikçileri madara ediyor. Ama kime sorduysam İPTAL et gitsin eskiden K.A.R.' mı vardı diyorlar.
 
Son düzenleme:
Merhaba ben antalyada yaşıyorum malum burada aşırı nem var benim evimde yangın koruma rölesi var yani atıp duruyor ama mesela klima açık ışık açık atınca 1 saat falan bekleyince anca kendine geliyor ve 1 saat daha kullanabiliyorum ne yapmalıyım röleyi iptal etsem bi sorun yaşar mıyım lütfen yardım edin:(
 
Merhaba ben antalyada yaşıyorum malum burada aşırı nem var benim evimde yangın koruma rölesi var yani atıp duruyor ama mesela klima açık ışık açık atınca 1 saat falan bekleyince anca kendine geliyor ve 1 saat daha kullanabiliyorum ne yapmalıyım röleyi iptal etsem bi sorun yaşar mıyım lütfen yardım edin:(
kak roleleri arızaları sıkıntı yaratıyor gibi gözüksede can ve mal güvenliği açısından çok çok önemlidir. iptal etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. attıktan sonra kurduğunuzda role kurulmuyorsa şüphelendiğiniz cihazları devre dışı bırakın özellikle şohben çamaşır mak. bulaşık mak. klima türü vb hangi cihazdan sonra kuruluyorsa o cihazdan toprağa kaçak vardır. daha olmadı elektrikçi çağırın ama roleyi iptal etmeden çözmeye çalışın.
 
İptal edersen ne olur ...? Piyango sloganı gibi "size de çıkabilir" sonuçları ölümcül olabilir dememe gerk yok herhalde!!!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst