kaçak akım rölesi iptali

bldshd

Üye
Katılım
13 Ağu 2013
Mesajlar
10
Puanları
1
evde röle sürekli atıyor. bunu iptal etmek istiyorum. röle 40 a. yerine iki tane 20a sigorta taksam yanyana olur mu? uzun süre tatile çıkarken buzdolabı durmasın diye takmayı düşünüyorum. gelince röleyi takarım. yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Matematikteki gibi 2+2=4 eder meselesi değil bu. Kaçak akım rolesinin anma akımıdır o. Sigortayla dengelenerek 2 eşit sigortaya bölünemez.:D
Acil olarak yaptıracak durumunuz yoksa kaçak akım rolesinin çıkışlarını giriş klemenslerine takarak olayı çözün.
Tatilden geldikten sonra iyi bir elektrikçiye gösterin.
 
Roleyi iptal etmemeni tavsiye ederim.
Sadece buzdolabina giden hattı sigorta kutusundan tespit edip
roleden önce bağlayabilirsiniz..Diğer cihazlarında fişini çekersiniz.
Role herhangi bir nedenden dolayı atmış olsa bile buzdolabınızın enerjisi
kesilmemiş olur..Normalde role neden atıyor önce bunu tespit etmek gerekir
aslında..Belki rolenin atmasına sebep olan şey buzdolabıda olabilir..bu işi yapmadan önce ve tatile
çıkmadan önce buzdolabının besleme kablosunu,prizini ve göz kontrolü gerektiren bölgelerini
bir kontrol et için rahat olsun derim.
 
Tatilden gelsin yapar inşallah.:D
 
ciddi cevap yazanlar için teşekkürler. tatilden kastım 1 hafta gibi süreyle evden ayrılırken röleyi iptal etmek dönüşte röleyi tekrar takmak. esprilerini de sözlüklerde yap kardeşim.
 
ciddi cevap yazanlar için teşekkürler. tatilden kastım 1 hafta gibi süreyle evden ayrılırken röleyi iptal etmek dönüşte röleyi tekrar takmak. esprilerini de sözlüklerde yap kardeşim.
Espri yapmadım mi? Kaçak akım rolesini 2 tane yan yana konulup birleştirilmiş sigorta zannetmişsin.:D
Bu zannını düzeltmek için senin anlayacağın dilde yazdım. Kalbini kırdıysam özür dilerim.;)
 
Öğretmen27 hocamızın dediği gibi 40 A, rolenin anma akımı değeridir.
İki tane 20 A sigorta takmakla olmaz..İlle de roleyi iptal edeceksen yerine bişey takmana gerek yok.
 
benim zannettiğim bir şey değil. yenibosna koçtaş taki elektrik reyonundaki kişiye sordum o bu şekilde yap dedi. ben de güvenemedim buraya yazdım. bu tarz yerlerdeki kişilere pek güven olmuyor. teyit amaçlı yazmıştım. olmuyormuş. bilgi verme amaçlı yazarsan sevinirim.
 
Arkadaşım kalbini kırdıysam tekrar özür dilerim. Sana o bilgiyi veren çok bilmişe söyle bu işlere burnunu sokmasın ve insanların kafasını karıştırmasın. Çıkışları giriş klemensine tak geçici olarak tatilden geldikten sonra iyi bir elektrikçiye göster. Tamam mı kardeşim?
 
Eviniz müstakil mi? Apartman dairesi mi?
1- Apartman dairesi ise daire içindeki 40A(30mA) röleyi iptal ederseniz apartmana ait 300mA'lik Kaçak akım rölesi açtıracaktır. Siz tatildeyken komşularınız kulağınızı bol bol çınlatabilir.
2- Ev Müstakil ise kaçak akım kaynağı da buzdolabıysa ve siz röleyi iptal ederseniz tatilden döndüğünüzde Allah korusun buzdolabını ve evi yanmış vaziyette görebilirsiniz.

Kaçak akımın kaynağı dolap mı kesin emin olmak istiyorsanız buzdolabı dışındaki linyelerin sigortalarını indirip nötr bağlantılarınıda sökmeniz gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst