Kaçak akım röleleri

Katılım
1 Eyl 2012
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
32
Kaçak akım rölelerinin çalışma prensibi nedir? Daire içinde sigortalarda 30 mA, ana panolarda 300 mA olma sebebi nedir ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşım daire kofrasında bulunan 30 mA röle can güvenliği için yani kaçak akım rölesi olarak kullanılır ki burada 30 mA seçilmesinin sebebi insana zarar veecek akım değeri olarak 30 mA kabul edilir ancak diğer 300 mA röle ise yangın koruma rölesi olarak kullanılır ki bunun sebebide yangın çıkmasını sağlayacak min. değerin 300 mA olduğu kabul edilir.Çalışma prensibine gelince tipik röle mantığı vardır şöyle ki içerisinde bulunan bimetalden akım geçmesiyle kapalı kontak açılır.
 
ben henüz elektrik müh. öğrencisiyim ve buradan işin uygulama kısımlarını öğrenmeye çalışıyorum, cevabınız için teşekkürler
 
30 mA insanlar için koruma 300 mA yangın koruması olarak kullanılır. kaçak akım rölesinin kısaca çalışma prensibi kirşof akım kanuna benzer çalışır. giren akım=çıkan akım. yani faz üzerinden geçen akımın tamamının nötür hattından geri dönmesi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,862
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst