Kaçak akım koruma rölesi

darkelf

Üye
Katılım
23 Nis 2012
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
47
MErhaba;

Kiracı olduğumuz eve için yeni bir tost makinası aldık. Fişe takıyoruz. On/Off düğmesini on konumuna getirince K.A.K.R (Kaçak akım koruma rölesi) atıyor. Koca çamaşır makinası, buzdolabı vs. çalışıyor da tost makinasında atıyor. İlginç geldi bana.

Başka bir yerde deneme şansım da yok. İade edeceğim ama bir yandan da başka aldığımda da olacak gibi bir his oluştu kafamda. Bunu anlamanın bir yolu var mıdır acaba?

Ek olarak bu K.A.K.R rölesini kaliteli bir şey alın diyorlar etrafta, kalitesiz ise olurmuş bu şekil. Alsam eskisini söküp yerine yenisini takmak zor olur mu? Elimden elektronik gelir ama elektrik kısmına çok bulaşmamaya çalışıyorum. Bağlantıların yerleri vs aynı mıdır, baksam anlaşılır mı?

Teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Dikkat çeken bir görüntü yoksa,hiç müdahale etmeden,aldığınız yerden değiştirmeye bakın.
 
Görünürde bir derdi yok. Ama internetten aldım. İade vs. sıkıntı olacak epey.
Bir de yerine başka birşey aldığımda da aynısı olursa diye korkuyorum...
 
Merhaba. Ayni makineyi evin tüm topraklı prizlerinde ayrı ayrı deneyin, sn.kesmez'in de özellikle belirttiği gibi. Çünkü denediğiniz bu prizde belki nötr ve toprak kablosu yanlış montaj sonucu yer değiştirmiş de olabilir. Bu netice değişmiyorsa tost makinesinin içinde bir sıkıntı (rezistanstan kaçak akım sızıntısı, makina gövdesindeki toprak hattı ile termostat çıkışında rezistans uçalarından birinde istenmeyen bir temas, vb.) sonradan oluşmuş olabilir, ama elektrikten az anlıyorsunuz bunu ölçü aletiyle de (avometreyle de) tespit etmeniz sizin için zor olabilir. Ama garanti süresi deva ediyor, dolmamış ise yenisiyle değiştirme imkanınız varsa hemen değiştirin, sn.sami inci'nin de belirttiği gibi. Tüm prizlerinizde (Bunun sağlamlığını teyit ettikten sonra) ve kaçak akım rölenizde sıkıntı olmadığı (çamaşır mak, buzdoabında çalışırken herhangi bir sorun olmadığı) için yeni tost makinesinde benzer (ayni) sıkıntı olmayacaktır, çok bir büyük olasılıkla. Kaçak akım rölesini yenilemeniz ise bu koşullarda gereksiz görünüyor. Kolay gelsin.
 
Yarın ilk iş makinayı iade edeceğim.

K.A.K.R atınca ilk iş tüm prizleri tek tek dolaşıp denedim. Özellikle banyoda denedim çamaşır makinası çok akım çekiyor, o prizde en sağlam deneme olur diye düşündüm...
Her prizde attı kakr.

Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst