Kaçak Akım hk.

ankaris

Üye
Katılım
7 Tem 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar merhabalar,
Şantiyemiz de karşılaştığımız ve bir türlü gideremediğimiz bir sıkıntı hakkında danışmak istedim.
Ekli şema ile basitçe çizdiğim şantiye panosundan beslenen bekçi kulübesinin içinde ki priz de sıkıntı yaşıyoruz. Aydınlatma da sıkıntı yok. Priz de şarj aleti, radyo vb. kullanımda sıkıntı yok fakat ocak, ya da su sebili taktığımız da kaçak akım atıyor. Aynı ocak ya da sebili ofisimde denediğimde sorun olmuyor. Fazı kontrol kalemi ile kontrol ederken konteyner panellerine dokunduğumda kontrol kaleminin parlaklığı artıyor. Buatı, prizi, sigorta kutusunu söküp baktım panellere temas eden herhangi bir yer yok. Bu sıkıntı neden kaynaklanır. Pano ile kulube yakın 10 metre yoktur. Kablo 3x2,5. Şebekeden diye işaretlediğim kısım ana panodan gelmektedir. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

aGGJPQ.png
 

Ekli dosyalar

  • ŞEMA MODEL.pdf
    93.9 KB · Görüntüleme: 9
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Prizlerde bağlantı yerleri doğru. Sıkıntı Dışta olan prizi olduğu yerden söküp yan cephesine alınca olmaya başladı o esnada fark ettim kontrol kalemi ile faza bakarken konteynera dokunca hafif bir dikenlenme ile birlikte ışığın parlaklığının artışını. Özellikle hattı komple söküp baktım temas eden herhangi bir yer yok. Sigorta paneline ilaveten münferit topraklama yapmak çözüm olur mu acaba?
 
Ofiste faz koruma varmı ? Düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et istersen .sıkıntı ocak yada sebilin omaj kaçağından kaynaklanabilir.
 
Şarj aleti,radyo ve televizyon fişlerinde topraklama tırnağı yoktur.Bu nedenle siz prize bunları takınca sorun yaşamıyorsunuz.Prizin topraklamasında sorun var.Kontrol kalemiyle kontrol edin topraklama da elektrik var mı diye!Birde ölçü aletiyle topraklama ile nötr arasında kısa devre varmı onu kontrol edin.Eğer prizde sıfırlama yani nötr den topraklama yaptılarsa sorun olur.
 
Sorunu buldum. Konteynera gelen besleme kablosunun izolasyonu giriş için açılan delik kenarında panel sacınından zedelenmiş. Ya notr topraga değiyordu ya da nötr konteyner paneline kısa devre yapıyordu. O kısmı düzgünce ayırıp bant ile izole edince sorun kalmadı. Yorumlarınız için teşekkürler.
 
Konuyi gec gordum okudugumda kacak oldugu kesin diye dusundum cunku baska bir aciklamasi yoktu gecmis olsun
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,824
Kullanıcılar
449,594
Son üye
srdrgl1905

Yeni konular

Geri
Üst