Kaçak akım ölçümü hangi cihaz ile nasıl yapılır ?

Katılım
23 Ara 2008
Mesajlar
283
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba,
Fabrikada bulunan panoların kaçak akımlarını neyle ve nasıl ölçebilirim. Bilgi verirseniz sevinirim.Panolarda kaçak akım rölesi yok...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
1 adet toroidal akım trafosu, örneğin 3UL22
1 adet kaçak akım izleme rölesi (Residual-current monitoring relay) örneğin siemens 3UG4624

farklı markaları siz araştırabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Kullanımı,aynen pensampermetre gibidir.Klemp çapını,ölçmek istediğiniz kablo çapına göre seçmeye dikkat etmeniz gerekir.
 
Fahri bey verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkür ederim.Sormak istediğim bir konu daha var bilgi verirseniz sevinirim. Toprak direnci ile çevrim empedansı arasındaki fark nedir.Fabrikamızda TT topraklama sistemi kullanılırken gelen denetmenler hep toprak direnci ölçümü yapıp rapor vermişler.Fakat TN sisteme geçtikten sonra raporlamaların hepsi çevrim empedansı olarak yapılıp raporlanmış.Şimdi sistemi tekrar TT ye çevirdik.Elimde ELT-S nıeaf instruments çevrim empedans çihazı mevcut.Kazık felan yok.Daha önceden topraklama ölçümü yapmıştım fakat cihazlar hep kazıklı idi.Bu cihaz ile topraklama ölçümü yapabilirmiyim.Yapabilrisem nasıl yapabilirim.
 
Ölçüm yaptığınız noktada,ölçtüğünüz yeri ayırmadan ölçüm yapıyorsanız,o noktaya bağlı başka sistemlerin topraklama değerleri de ( paralel olduğu için ) ölçüme dahil olmuş olur.Bu
durumdaki ölçüm sonucuna çevrim empedansı denir.Pirizden ölçüm yapan ölçü aletlerinin gösterdiği değer budur.Ölçü aletinizi tanımadığım için,birşey söylemem zor olacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst