Kaç Ohm'luk Deşarj Direnci Gerekir

steep_22

Üye
Katılım
18 Ara 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
0,5 ve 1kvar monofaze kondansatör var elimde bunlar için kaç ohm'luk bi deşarj direnci gerekir veya bi hesaplama yöntemi varmı? paylaşırsanız sevinirim..
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
0,5 ve 1 kVAR için 3 adet 100 kohm luk bir direnç yeterlidir.1,5 kVAR için 200 kohm
 
Son düzenleme:
evet aynen öyle bildiğin gibi kondansatörün üç adet ucu var.bu üç direnci bu uçlara paralel olarak bağla.üçgen bağlantı elde edeceksin yani
autocad dosyası veriyorum orada gayet açık ve net
 

Ekli dosyalar

  • bağlantı.rar
    4.6 KB · Görüntüleme: 325
Son düzenleme:
sn fabia ben monofaze kondansatörden bahsediyorum. bu kondansatörlerde 2 adet bağlantı ucu var. aslıda hiç baglamasam pek fazla bi etki olacağını sanmıyorum küçük oldukları için. sence?
ayrıca ekteki dosyayı açamadım hangi program açıyo teşekkürler.
 
monofaz olduğu gözümden kaçmış özür dilerim.o zaman 100kohm'luk bir direnç yeterli uçlar arasına paralel bağlıyorsun.bağlamasam olurmu dersen bence bağla.hem kontaktörlerin ömrü uzar hemde söküp takmalarda canın yanmaz.
 
Sn. steep 22

* Bağlantı dosyasındaki eki, Autocad programı ile açabilirsiniz. Kısaca söylemek gerekirse, Monofaze kondansatör, faz faz daha hassaslık sağlar. Gerekirse kullanınız.
 
faz nötr yerine faz faz baglamama mı öneriyosunuz. peki teşekkürler.
 
elindeki monofaz kondansatörlerin çalışma gerilimlerini kontrol et.250V ise ki öyle olması yüksek olasılık faz faz bağlarsan 400V tatbik etmiş olursun bu da kondansatörünü patlatır.
Ben genelde üç fazlı kondansatörleri monofaz olarak ve üç faz olarak bağlıyorum.difaz bağlantıyı sadece difaz çalışan kaynak makinalarının kompanzasyonunda kullanıyorum.diğer sistemlerde çok verim alamadım.tercih sizin ama 250V'luk bir monofaz kondansatörü difaz olarak kullanmayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst