KaÇak akim rÖlesİ (hayat kurtarma rÖlesİ)

sanalguc

Üye
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bikaç bişey öğrenmek istiyorum
1-Kaçak akım rölesinin çalışması için toprak hattı şartmı?
2-toprak hattı olmazsa metal gövdeli ev aletlerinde sürekli şalter atar diyorlar ne yapmam lazım

Bina eski toprak hattı yok teras kat için abone olunacak ama yönetmeliğe göre kaçak akım rölesi şartmış ne yapılması lazım tessisat komple değişmelimi yoksa başka bir alternatif varmı... ::)

Şimdiden Hepinize Teşekkür Ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
topraklama yönetmeliği birden fazla topraklama yönteminden bahseder ancak yeni yapılacak binalar için temel topraklama aranır. fakat sizin topraklama yapacağınız bina eski olduğu için temel topraklama yapmanıza gerek yok. bir yada 2 tane kazık çakmanız yeterli olur ancak temel topraklaması kadar etkin olmaz. priz linye ve sortilerde toprak hattı çekilmişse sizin için sorun yok ama toprak hattı çekilmemişse kablo yenileme yapmanızda yarar var. bu arada kesitleri kontrol edin kesitlerin 2.5mm olduğundan emin olmanız gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst