Kısa Devre Arızaları

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
Selamlar degerli forum üyeleri cogunlukla herkesin başına gelmiş olan sigorta veya kaçak akım rölesinin anlıkolarak degil bazen 10 dk bazen 2 saat bazen iki günde bir atması kısa devre pik akımları nasıl tesbit edilecegi konusunda uygulanabilecek yönteminiz varsa paylaşabilirmisiniz sigortanın ne zaman atacagı belli olmadıgından arızanın tesbiti şahsen beni ugraştırıyor bu konuda yardımlarınızı bekliyorum yardımcı olabilecek tüm üyelere teşekkür ederim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Anlık voltaj amper kayıtları yapan enerji analizörleri var. Enerji sorunu olan hatta takıyorsunuz istediğiniz çözünürlükte akım voltaj takibi yapıyorlar.

Daha sonra bu bilgileri bilgisayar ortamına alıp tablo grafik şeklinde görebiliyorsunuz inceleyebiliyorsunuz.

Kolay gelsin.
 
Luks bır rezıdanslarda benım başıma geldı.Daıre içi panoda, KAR trıfaze idi, 20 den fazla lınye vardı.Zaman zaman belirsiz zamanlarda KAR acıyordu.Konuyu burada da açmışdım.Danısdıgım, uzman arkadaşlar şöyle dedi."Hiç yük çekmesede, her linyede 1 mA kaçak hesap eder, var sayarız. dedıler. KAR ın trifaze olması, arıza kaynagını bulmakda menfı etkı edıyordu.Daha öncelerde dediğim gibi, daire konut, aydınmalarda, trıfaze KAR veya kolan sıgortası koymaya karsıyım. Yıne konusdugum uzman abıler, her KAR devresıne ayrı lınyelerın baglanmasını ve mutlaka nötrlerının ayrı cekilmesini önerdılerdi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst