Kışın evi ısıtma klima,kömür, kombi ?

veli125

Üye
Katılım
11 Kas 2010
Mesajlar
113
Puanları
1
Dostlar kışın evi ısıtmak için kömür sobası kullanıyorum.ısıtma,sıcaklık,üzerinde çaydanlık çok memnunum.ancak is,duman zahmet derken klimaya gecsem mi diye düşündüm. Bulunduğum bölge kışın bazı zamanlar -15 leri görüyor.genel olarak -5 ,-10 larda. Ankara havası diyebilirim.
Tek oda 16m2 kadar.kışın soğuk havalarda aylık 7 çuval, 100tl kömür harciyorum.kış ayında 400-450tl masrafım oluyor. Evimde izolasyon yok. Suanki durumum bu. Ben evime inverter taktirsam sadece klima,evin içinden de duvarları 3cm lık köpük dosesem bir miktar fayda sağlar. Bunu yok sayalım.
Sorum şu.
-Komurden hesaplı olurmu,bazıları öyle diyor.
-Yada kömürden sonra en hesaplı ısıtma nedir.
-Aylık elektrik maliyeti ne gelir.
Tahminden ziyade evini klima ile isitanlar artı ve eksi ile anlatırsak çok sevinirim. Birde aylık ne kadar fatura geliyor
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
En pahalı enerji elektriktir.Sürekli ısınma için klima sağlıklıda değildir.Bulunduğunuz yerde doğalgaz varsa en uygunu odur.Herhalükarda izolasyon lüzumlu ve önemlidir.Kömür,her zaman için klimadan daha ekonomiktir.Yakıt mukayesesi için, Doğalgaz dergisini inceleyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Klima daha ılıman şartlarda uygun olabilir ama sizinki gibi -15 falan olursa tırtlar.Buz tutar verim yok olur.Sert koşullarda doğalgaz daha uygun.
 
Maalesef doğalgaz yok. Ancak bir çok forumda doğalgazdan inverter ekonomik olduğu yazıyor. Kullananlar öyle yazmış. İs yerinde 10 adet klima var her bir oda 100m2,4m tavan olana 1 adet 50.000btu kilima takılı. Soğuk havalarda özellikle nemli,karlı havalarda klimalar buz tutuyor.buz tutmazsa ısıtma yapacak.
Neyse ben evde inverter düşünüyorum. Tabi buza karşı defroz olacak tabi oda 16m2 kare olacak.üstelik duvar ve tavana köpük düşünüyorum. Birde benim güneyde balkon var. Dış üniteyi buraya koyarsak kuzey rüzgarıni ve soyunu büyük ölçüde engelliyor.üstelik gündüzden güneş görüyor. Bununda çok faydası olur. Merakım ne kadar fatura gelir. En soğuk kisda 100tl kömür ödediğimiz yerde 150tl elektrikle raziyim ama fazlası malum gereksiz olur. Sizlerden değerli yorumlarınızi bekliyorum
 
Emniyet açısından bakarsanız elektrik (tesisat sağlamsa) evin ortasında yanan sobadan daha güvenlidir. Sobanın verdiği ısıyı aynı maliyetle klimadan almanız mümkün değil. Konfor göreceli bir histir, bu konuda başkalarının görüşlerine fazla inanmayın. Yerinde görüp karar vermek en doğrusu (imkan varsa)

Saygılar....
 
izolasyon yoksa yanan kömürden elde edilen ısının büyük kısmı duvarları ısıtmak için harcanır. önceliğiniz yalıtım olsun. sadece dış duvarları değil zemin ve tavanları da yalıtmanız gerekir.
 
Bunda cok haklısıniz.kisin soba yanarken ev sicacik ama duvara dokununca buz gibi. Haliyle icerdeki hava ne kadar isinsada disardaki sogukta duvarlari devamli sogutuyor.haliyle soba uykuya gecince ev erken soğuyor. Odamda ahşap daban çakılı ve altında köpük yerlestirmistik. Tavanada şu dekorasyon amacli satilan straforlar dan almayi düşünüyorum. %20 oraninda ısıyı tutarmış.zaten üst katta da ev var ve soba yaniyor.yani tavanda pek kaybim olmayacak. 4 duvarada, üç yada dört santim köpük döşemeyi düşünüyorum. Pencereler cift cam pvc. Korkum bazilari ev hava almaz iyi olmaz diyor ama bilemedim.sonucta oda devamli kapi açılıyor.hava giriyor. Çoğu binada hatta tum binalarda disardan kaplama yapiliyor.haliyle isitmada ilk duvar,kolon ısınmaya çalışıyor. Ama ben icerden yapacağım haliyke ilk ısı direk odayi kisa surede isinacaktir diye öngördum. Yani izalasyon yaparım sorun olmaz. Merakim suanda izolasyon olmadigi halde aylık 100tl kömür masrafim var. İzolasyon ile ayni ücrete klima ısıtırmi yada 150tl ye
 
KLİMA / -15 derece ? Yanyana gelebiliyormu ! onu öncelikle aydınlatın.16 m2 için,yaklaşık 12000
BTU klima gerekir.Bu,en iyi şartlarda 1kwh ! elektrik tüketimi demektir.Elinizdeki faturadan,1
kwh fiyatını bulun.Günde kaç saat çalıştırmayı düşünüyorsanız,bunun 1 / 3 ünü alarak ! bu süre-
yi 30 gün düşünerek,kwh bedelle çarptığınızda aylık faturanızı hesaplayabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Sizin hesaba göre şöyle oluyor.
Elektrik 40kurus civarı.
Günde 16 saat evde durdugumuzu hesaplarsak 16x40kurus: günlük 6.4tl.
Sizin dediginiz gibi 6.4tl/3: 2tl civari yapıyor. Ayda 60tl yapıyor. Siz bölü 3 demenizin sebebi klimanin kapanma durumu sanırım. Klima saatde 20dk calisip 40dk kapali durmasi demek. O kadar kapali kalirmi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,581
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst