Küçük Pano Kutu

elk_54

Üye
Katılım
26 Eyl 2010
Mesajlar
121
Puanları
1
sayın ustalar bizde küçük bir kumanda kutusu içinde termik ve kendinden mühürlemeli kontaktör var kutunun üstünde iki düğme var sağdakine basınca kontaktör yol alıyor motor çalışıyor soldakine basınca termik atıyor motor duruyor.start stop gibi bu kutulara ne ad veriliyor ve kendinden mühürlemeli kontaktör nasıl oluyor teşekkürler.kutunun iki aşağıda soldaki stop termik atar motor durur sağdaki start kontaktöre motoro yol veriyor bide üst solda var düğme o ne işe yarıyor bilmiyorum.teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sn. elk_54

bahsettiğiniz cihaz yalnış anlamadıysam motor koruma şalteri ( kendinden termikli) altta resmini veriyorum sanıyorum böyle bişey anlattığınız bu kutusuz hali kutudaki halide çok farklı değil

start-stop ve termik ayar sahası vardır. normal kontatörde kontak üzerinden bobine enerji vermeye devam edersiniz ve kontaktör yapışık kalır bunda ise kendinden mühürleme olayıda üstündeki start butonu içten mantallıdır termik atarsa stop konuma geçer
1m60x.jpg
 
elk_54 resmini çekip koysana çok merak ettım şimdi bunu.. 3. bır buton daha varsa termık manyetık degıl demekkı o :) yada oyle ama anlatım bıraz farklı..çok merak ettım resmını koyma ımkanın varmı acaba sn.elk_54..
 
sayın ustalar motor koruma şalteri değil küçük bir kutu içinde kendinden mühürlemeli kontaktör termik ve birde buton bulunmakta üstte termik sol yanda stop butonu sağda kendinden mühürlemeli kontaktör sağa basınca yol alıyor sola basınca stop üste basarsan termik.inş.çekerim resmini koyarım.
 
evet ustalar aynen bunun bir benzeri aynısı ama teşekkürler.
 
bildigimiz basit hıdrofor motor kumanda panosu arkadaşar o resımdekıde onarın eskı halı:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst