küçük elektrik motoru tavsiye

kimkidük

Üye
Katılım
5 May 2013
Mesajlar
204
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar merhaba
elimizde ev tipi manuel haşhaş ezme makinesi var. bir seferde 3 4 kg haşhaş öğütüyoruz, makine kolu elle çevrildiğinden doğal olarak çok fazla yoruluyoruz. Geçenlerde motor bağlasak buna olamaz mı gibi bi fikir çıktı araştırdım hazır motorlusu var mı acaba diye o da malesef imalathaneler için sanayi tipi makineler. Kısacası bu makinenin el ile çevrilen yerine kolu çevirebilecek güçte kibar ve küçük motor tavsiyesi istiyorum nasıl motorlar işimi görür devirleri ne aralıktadır bilgilendirir hatta link atarsanız sevinirim, saygılar.

ilgili makine fotoğrafı:

351wrc3.jpg


bir de dc motorlar nasıl olur arkadaşlar
w9wvo5.jpg

koşu bandı motorlarıyla yapılabilir mi bahsettiğim şey?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu makınayı evde kullanacağını düşünüyorum. O zaman size, 220 volt monofaze motor gerekli.50 devir istiyorsunuz. Normalkmotor 1500devır dersek,1500 /50 = 30 oranda devirdeğişimine ihtiyacın var.
Bunu, direkt bir seferde yapmak ıstesen afakalı kasnak değeri çıkar.150 / 450 mm.gibi
Bu işi, bir tornacı yardımıile ya ıkı seferede düşürsünüz, basit olarak. Yada, 1500/50 çıkışlı redüktör alırsınız. Çıkışı, direkt olarak makınaya kaplınle baglarsın. Bu sefrede , grekırse devırle oynıyamazsın.Zincir dişili yardımı ılke yaparsan, gerektiğinde devirle oynarsın.otor gücü, 0.5 hp yetecek gibi görunuyor. Bazı ikinci el satıcılarda buna en yakın değer bulabilirsiniz.
 
ev ürünlerinden et kıyma makinelerinin motoru çok güzel olur kanaatindeyim
devir düşük tork yüksek hafif ...
 
ugrasmaaaaa. git bir sarjli matkap al onu kolu baglqdigin mile sapla bas gaza:) ben bosch marka elentruklu matkabimla aynisini yapmistim. tek sorunu asiri hizli olmasi. et bitince kiyma makinesi kendini oyuyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst