Köprü diyotun + ve - uçlarını bulamıyorum..

enginoz

Üye
Katılım
16 Şub 2015
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
54
Arkadaşlar elimdeki 5 ayaklı diyotun uçlarını tanımlaya bilecek varmı?
ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1427308247.463163.jpg
ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1427308354.280421.jpg

Kodu:SUO36 16NO8 3171
ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1427311184.461006.jpg
ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1427311203.776368.jpg
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
9VP8LO.jpg


Merhaba.Bakın,bu resimdeki 4 ayaklı 35 amperlik köprü diyot,türbin alternatörlerinin çıkışında doğrultucu olarak sn.ŞEF'imizin de tercih edip kullandığı türden bir köprü diyottur.Yanyana olarak + ve alternans işaretleri de bulunur.Dolayısıyla bu uçlar aslında ters (çapraz) olarak ac ve + ; - çıkış uçludurlar.Yani yan yana değildir + ve - ile ac'nin 2 adet alternans ucu.Çok uzakta kalan diğer 5.ucun ise güvenlik amaçlı (Belki toprakla ucu olan ve 3 uçlu olan elektrolitik kondansatörlerdeki gibi olabilir kanımca,ilk defa görüyorum böylesini de çünkü) yani topraklama veya montajdaki metal şasiye ekstra bir bağlantı ucu şeklinde belki bu bağlantısı düşünülmüş olabilir.

Bunu tam anlayabilmeniz için avometrenin omaj ölçümü ile bu 5. uç ile diğer 4 uç arasında omaj değeri (Herhangi bir elektrik bağlantısı) olup olmadığını kolayca teyit edebilirsiniz.Boşta ise güvenlik amaçlı olduğunu (diğer uçlar arasındaki ölçümde de,bu içte paket (Tümleşik) olarak bulunan 4 adet diyodun doğru polarma yönünde ölçülen sayısal değerlerini,bu uçları değiştirirken tam görerek de yine bu uçların aslında tam aktif olabildiğini) teyit de edebilirsiniz.Bu 5. ucun başka fonksiyonları olabileceği de yine ölçümle anlaşılabilir.Daha önce normal (4 uçlu olanların) bu köprü diyot ölçümlerini eğer yapmışsanız,bunu da kolayca ölçerek farkı yine bulabilirsiniz diye düşünüyorum.Kolay gelsin.
 
kopru diyotunbir de ustten fotosunu yayinlayabilir misiniz?
buyuk ihtimal daha buyuk sase olsundiye koyulmustur. cift saseli yani. ya da simetrik kopru diyot olabilir.
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sizin gönderdiğiniz resimdeki + ucun caprazındaki uç - uç oluyor sanırım? Aynı diyottan elimde var. Bende bu diyotu kullanmayı düşünüyorum. İnşallah bir aksilik çıkmaz.
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sizin gönderdiğiniz resimdeki + ucun caprazındaki uç - uç oluyor sanırım? Aynı diyottan elimde var. Bende bu diyotu kullanmayı düşünüyorum. İnşallah bir aksilik çıkmaz.

Evet,çok haklısınız,dediğiniz şekilde kullanırsanız (Her iki bağlantıyı tam çapraz bağlantıyla) doğru şekliyle de kullanmış olursunuz.Kolay gelsin.
 
Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. sizlerede kolay gelsin.
 
ugrasmayin lazimsa uygun bir kopru diyot alin, bunun ustunde bir yazi vardiysa da gitmis.
 
Kbpc35 köprü diyotum var bende onu kullanmayı düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst