köprü diyot 440 volt AC giriş 220V DC çıkış

Katılım
13 Nis 2015
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
37
İyi günler acil bir konuda yardıma ihtiyacım var. 30.bin tonluk kuruyuk gemisinde elektrik zabitligi yapıyorum.
Gemi kreyleri nin grab kablo Tamburlari var.hidrolik merkez kaç kuvvetiyle tambur sürekli kabloyu makarada gergin tutuyor. Tambur balatasi motor fazlarina bağlı resimdeki gibi 2 faz üzerinden besleniyor.elekttrik motoru 3 faz asenkron ve 440volt . Kopru diyot devresi arizalndi. Diğer kreynin kablo tambur balatasindan ölçüm aldığımda girişe 2 faz 440volt AC çıkışta 200-220volt DC görünüyor.ama elimdeki köprü diyot la kaç volt giriş verirsem çıkışta aynı volt DC elde ediyorum. Ne yapabilirim lütfen yardım edin.simdiden Teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tam köprü değil sanırım. tam köprü olsaydı 440v ac giriş 620v civarı dc okumanız gerekirdi.
 
Resim görünmüyor.

Ayrıca bir diyot üzerinde bu kadar voltaj düşümü yaşanmaz. Bu kadar voltaj düşümü var ise içerisinde yüzlerce seri diyot olması lazım. Artı bu kadar voltaj diyot üzerinde kalıyorsa o diyotlar resmen ocak gibi ısınırlar ve çok iyi soğutulması gereklidir.

Ölçümde bir hata yok değil mi ? O parçalar diyot değilde SCR olmasın? Tiristör le tetiklemeli bir system olabilir mi?

Kolay gelsin.
 
bu sekikde yaparsaniz yarim dalga mi ne olir,
iki faz dedigoiniz iki ayri fazin motora gotmesi falan mi anlayamadim pek, bu durumda iki ayri kopru diyot lazim, trifaze devre ise trifaze devreler icin ayri kopru diyotlar var.
kafam yarim dunya gene:)
siz bir de o bostaki bacagi okuyun kac volt goreceksoniz. yanicikistaki + ve o bostaki bacagin gerilimi-
 
o boşdaki bacak dediğniz -. ac tarafı 440v ise - ile + arasını okursanız 620v dc civarı gerilim okursunuz. bu tam dalga redresördür. benim çizim ise yarım dalga doğrultma dır. yani ac gerilim / 2. soru soran arkadaşın devresi motor değil motor fren devresidir. ve motor fren bobinleri genelde yarım dalga redresör ile çalışır.
 
Resim yuklenmemis Özür dilerim
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20150413-WA0001.jpeg
    IMG-20150413-WA0001.jpeg
    535.3 KB · Görüntüleme: 91
3e elektronik sanırım sizin söylediginiz şekilde bağlantı yapılmış elimde yedek köprü diyot olmadığı için çok fazla riske atacak birsey denemek istemedim. Bu arada çok teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,580
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst