kömür tesisi kompanzasyonu

cglryzc

Üye
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
101
Puanları
1
Yaş
39
Konum
ARTVİN
Merhaba arkadaşlar.
Bir kömür tesisimiz var ama yükler aşırı derecede dengesiz. Ne kadar dengelemeye çalışsak da son durum 8-20-48 Amper oldu. entes rg3-12c model rölemiz var ve 12 kademeyi de kullanacağız. nasıl bir kondansatör dizilimi tavsiye edersiniz.
Şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Rölenin kvar kademesindeki değerlerden yararlanabilirsiniz.Referansınız,akımdan ziyade
Cosq değeri olmalıdır.Akımınıza baktığımızda,9 kademeyi monofaze,3 kademeyi trifaze ya-
parak sorunu rahatlıkla ( kısa süreli girip / çıkan yükünüz yok ise ) çözebilmeniz gerekir.İlk
kademenizin trifaze ve büyük güçte olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.
 
Kompanzasyon iyileştirmelerinde sadece çekilen akım değerlerini baz almak yanlış olur.Çünkü her faza ait toplam gücün ne kadarının endüktif veya ne kadarının kapasitif olduğunu bilmek gerekir ki buna göre dizilim yapılsın.Sizin sistemınızden örnek olarak verıyorum R fazından 10 kW'lık güç çekiliyor,ama siz analız etmeden bu gücü, diyebilirmisiniz ki bu 10 kW'ın 9 u endüktif 1'i omik yük,belkide 9'u omik 1'i endüktiftir.

Bu yüzden bir analızor sahıbı değilseniz bile bu tur ıyılestırmelere gittiğinizde elinizde hiç olmazsa guvendiğiniz ve analizör özelliği olan bir R.G.K.R ile gidip ölçüm yapın.Bu hem sizin hemde işletme sahibinin karına olacaktır.

Grup Arge nin üretmiş olduğu SMART SVC serisi tüm R.G.K.R lerde sistem analizi kolay kullanımlı Türkçe menü ile birlikte sizlere sunulmaktadır.Çalışmalarınızda başarılar dilerim,hoşçakalın.
 
Tamamı monofaze düzeltme yapan bir sistem tavsiye ederim, nereden baksan güç dengesizliği çok fazla..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst